23 / 04 / 2024

Ikea Ankara, Anatolium Alışveriş Parkı ile birlikte açıldı!

Ikea Ankara, Anatolium Alışveriş Parkı ile birlikte açıldı!

"Ikea Ankara ne zaman açılacak" merakı, Anatolium Alışveriş Parkı'nın bugün gerçekleştirilen ön açılışı ile giderilmiş oldu. Anatolium Alışveriş  Parkı'nda Ikea'nın yanı sıra Leroy Merlin, Kipa Extra ve Electro World markaları da kapılarını müşterilerine



 

MAYA Holding ve IKEA Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, "160 milyon dolar yatırımla gerçekleştirdiğimiz, Anatolium  Ankara  Alışveriş Parkı, 170 bin metrekare kapalı alan ve 70 bin metrekare kiralanabilir alanıyla, 3 bin kişiye istihdam yaratacak" diye konuştu. MAYA Grubu'nun ilkini 2008 yılında Bursada hayata geçirdiği Anatolium Alışveriş Parklarının ikincisi olan Anatolium Ankara Alışveriş Parkının ön açılışı törenle gerçekleştirildi.

Alışveriş parkında IKEA, Leroy Merlin, Kipa Extra ve Electro World kapılarını ziyaretçilere açarken, 80 mağaza ise sonbaharda hizmet vermeye başlayacak. Anatolium Ankara Alışveriş Parkında gerçekleşen açılışın ev sahipliğini Maya Grubu Kurucu Başkanı İlyas Özsüer, Maya Holding ve IKEA Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, MAYA Holding Üst Yöneticisi (CEO) ve IKEA Türkiye Ülke Müdürü Fuat Atalay yaptı.

Maya Holding ve IKEA Yönetim Kurulu Başkanı Özsüer, açılışta yaptığı konuşmada, grubunun en yeni yatırımı olan Anatolium Ankara Alışveriş Parkı ile Ankaralılar için yeni bir cazibe merkezi yarattıklarını belirterek, yatırımın ilk gününden bu yana her aşamada doğru yönlendirme ve desteklerinden dolayı projeye katkısı bulunanlara teşekkür etti. Özsüre, Anatolium Ankara Alışveriş Parkı ile ilgili bilgi verirken, "160 milyon dolar yatırımla gerçekleştirdiğimiz, Anatolium Ankara Alışveriş Parkı 170 bin metrekare kapalı alan ve 70 bin metrekare kiralanabilir alanıyla, 3 bin kişiye istihdam yaratacak. Projemiz hemen yanımızda NATA Grubu tarafından yapılan ve bu sonbaharda açılacak olan NATA-Vega Alışveriş Merkezi ve Outlet Centerla da sinerji yaratarak Ankaranın en büyük çekim merkezlerinden birisi olacak" diye konuştu.


Temeli geçtiğimiz yıl atılan Anatolium Ankara Alışveriş Parkıın proje tasarımında öne çıkan unsurlara da değinen Nuri Özsüer, alışveriş parkının mimari tasarımının farklı renklerle sentezlenerek geniş ve ferah iç alanlar yaratıldığını, iç mekan dekorasyonunda da sanatsal objeler kullanıldığını söyledi.

Alışveriş parkında sanatsal etkinlikler için özel bir sanat apronu da kurulduğunu anlatan Özsüer, 2000 araç kapasiteli açık ve kapalı otopark alanıyla yılda 10 milyonu aşkın ziyaretçi ağırlamayı hedeflediklerini bildirdi. Özsürer, projenin sunduğu çevreci çözümlerin de altını çizerek şöyle devam etti:

"Çevreci bir anlayışla tasarlanan Anatolium Ankara Alışveriş Parkı'nın en önemli özelliği yalıtımında uygulanan yüksek standartlar ve su ısıtılmasına destek olarak kullanılan güneş kolektörleri. İç kulanım ve peyzajda da değerlendirilmek amacıyla yağmur suları toplanıyor. Ayrıca hemen yanımızda komşu metan gazı üretim tesislerinden elde edilen geri dönüşüm ısı enerjisinden de ısınmada yararlanacağız."

Özsüer, Ankaranın hızla gelişen ve büyük potansiyeli olan Doğu ve Güney aksında yer alan Doğukent-Mamak hattında konumlanmış olması nedeniyle bu bölgeye birçok yerleşim bölgesinden kısa süre içinde kolaylıkla ulaşılabileceğini söyledi.


IKEA ÜST YÖNETİCİSİ ATALAY

Maya Holding-IKEA Yürütme Kurulu Üyesi ve IKEA Ülke Müdürü Fuat Atalay da "IKEA Türkiye olarak en önemli amacımız, müşterilerimize kaliteli ve iyi tasarlanmış ürünlerimizi düşük fiyata sunmak,  ev dekorasyonuna olan ilgiyi artırarak pazarı büyütmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır" diye konuştu. 38 ülkede yıllık 34 milyar doları aşan cirosu ile faaliyet gösteren IKEAnın, bulunduğu coğrafyalarda 1700ü aşkın büyük-orta ölçekli üretici ve 20 bin alt tedarikçi ile çalışmakta olduğunu ve bulunduğu ülkelerde sektörel gelişmelere ve istihdam yaratılmasına büyük katkılar sağladığını ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

"IKEA Dış Ticaretin 2005 yılında Türkiyede gerçekleştirdiği 200 milyon dolar civarında olan ihracat hacmi, grubumuzun IKEA Türkiye olarak, pazara girmesi ile hızla artmış, 2010 yılı itibari ile 500 milyon dolara ulaşmıştır. IKEA Dış Ticaret, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türkiyeden alımlarını 2 katına yakın artırarak yıllık 900 milyon dolar hedefini aşmayı planlamaktadır. IKEA Türkiye olarak önümüzdeki yıllarda Anatolium Alışveriş Parkları ile birlikte büyüyerek Türkiye;nin çeşitli illerine bir plan dahilinde yayılacağız."

LEROY MERLİN YÖNETİM KURULU BAŞKANI DELFOSSE

Leroy Merlin Yönetim Kurulu Başakanı Pascal Delfosse ise Ankarada ilk Leroy Merlin magazasını açtıklarını, bu mağazanın Bursadan sonra Türkiyedeki ikinci magaza olduğunu kaydetti. Delfosse, Leroy Merlinin amacının müşterilerinin yaşam alanlarının ve hayat standartlarının iyileşmesine katkıda bulunmak ve değerini yükseltmek olduğunu bildirdi. Delfosse, Ankaradaki mağazalarında 150 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

TESCO KİPA COOSU MAHON

Tesco-Kİpa Operasyon Direktörü (COO) Ewan Mc. Mahon da Ankarada 5. mağazalarını hizmet açtıklarını, bununla birlikte Türkiyedeki mağaza sayısını 126ya çıkardıklarını kaydetti. Bu mağazalarının diğer Kipalardan farkının, Kipa Etra tarzında yapılandırılmaları olduğunu belirten Mahon, amaçlarının mükemmel mağazacılık sunmak olduğunu bildirdi. Electro World adına konuşan Genel Müdür Bahadır Özbek de sektördeki büyüme trendinin kendilerini cesaretlendirdiğini belirterek, Nisan 2012ye kadar daha önce 34 olarak belirledikleri yeni mağaza hedeflerini 40 mağaza olarak revize ettiklerini kaydetti. Özbek,  ilk 4 ayda ise 6 yeni mağaza açmayı hedeflediklerini anlattı.

MAMAK BELEDİYE BAŞKANI AKGÜL

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgülde, Mamakın Ankaranın parlayan yıldızı olma yönünde ilerlediğini belirterek, Mamaka yeni yatırımcıları da beklediklerini söyledi. Akgül, Mamakın artık insanların yönünü döndüğü bir ilçe haline gelmesi bakımından da önemli olduğunu ifade etti. Konuşmaların tamamlanmasının ardından IKEAnın geleneksel kütük kesme seramonisi ile açılış gerçekleştirildi ve konuklarla birlikte IKEA mağazası gezildi. Saat 12.00de ise çalışanların alkışları arasında vatandaşlar alışveriş merkezine alındı.

IKEANIN ÖZELLİKLERİ

Öte yandan, IKEAnın İstanbul,  İzmir  ve Bursanın ardından Türkiyedeki 5. mağazası olarak açılan IKEA Ankara mağazası, Ankaranın doğusunda Mamakta Anatolium Alışveriş Parkı içinde yer alıyor. Türkiyedeki en büyük IKEA Mağazası olan IKEA Ankara Mağazası, 34 bin metrekarelik alanda yaklaşık 450 kişiye istihdam sağlıyor. İç tasarımı diğer IKEA mağazaları ile benzer olan IKEA Ankara Mağazasının girişi diğer IKEA mağazalarından farklı olarak Anatolium Alışveriş Parkı ile entegre olarak tasarlandı.

8 bini aşkın ürün seçeneğini yer aldığı IKEAda mağazalarında koltuktan yatağa, masadan sandalyeye, mutfaktan, banyoya, sofra ve pişirme aksesuarlarından ev tekstiline, aydınlatmadan çocuk mobilya ve aksesuarlarına kadar, çok geniş bir ürün yelpazesi yer alıyor.

AA

 


Geri Dön