28 / 03 / 2024

IKEA, Ankara mağazasında AKG Gazbeton'u seçti!

IKEA, Ankara mağazasında AKG Gazbeton'u seçti!

İsveç kökenli uluslararası mobilya mağazası IKEA Türkiyede yatırımlarına başladığı 2005 yılından itibaren mağaza inşaatlarında AKG Gazbetonu tercih ediyor. IKEA, son olarak Ankarada açılan beşinci mağazasında da AKG Gazbeton ürünlerini kullandı



Sağlamlığı, kolay işlenebilmesi, A1 sınıfı yanmazlık özelliği ile ısı yalıtımı ve hafiflik avantajları nedeniyle tercih edilen AKG Gazbeton, son olarak IKEA  Ankara  Mağazasının inşaatında kullanıldı

AKG Gazbeton ürünlerini tercih eden IKEA, kolay işlenebilme özelliği, ısı yalıtım avantajı, hafifliği, sağlamlığı ve özellikle A1 sınıfı yanmaz malzeme olması nedeniyle, gazbetonu mağazalarının inşaatında kullanmaya özen gösteriyor. Gazbeton ile örülen duvarların sağladığı yalıtım sayesinde, bina içinde elde edilen ısıl konforun önemli olduğunu bilen İsveçli firma, soğuk bir iklimden gelmeleri nedeniyle bina içindeki enerjinin verimli kullanılmasına özen gösteriyor.

Hem zamandan hem maliyetten tasarruf sağlayan AKG Gazbeton ürünleri daha önce Rixos Residence Bomonty, 212 İstanbul, Trump Towers, Ankara Arena Spor Salonu, Esenboğa Havaalanı gibi büyük projelerde de kullanılmıştı.


AKG Gazbeton Hakkında:

Gazbeton sektöründe Türkiyedeki en geniş ürün yelpazesine sahip firmaların başında yer alan AKG Gazbeton, blok ve donatılı ürünler olmak üzere iki ana ürün çatısı altında üretim yapmaktadır. Blok ürün grubu olarak; düz duvar blokları, geçmeli duvar blokları, hafif asmolen bloklar, U bloklar ve yalıtım plakları üreten AKG Gazbeton, donatılı ürün grubu olarak ise; duvar panelleri, çatı ve döşeme panelleri, lento ve söveler üretmektedir. 2005 yılı başında CE belgesi alan ilk duvar malzemesi üreticisi olan AKG Gazbeton  İzmir  Tesislerinde 410.000 metreküp/yıl, Kırıkkale tesislerinde 550.000 metreküp/yıl gazbeton üretilmektedir.

Başta Avrupa Birliği  ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde on yediden fazla ülkeye ihracat yapan AKG Gazbeton, tamamlanacak tesisleriyle yılda toplam 1.585.000 metreküp gazbeton üretecek.

AKG Gazbeton, bu yılın ikinci yarısında üretime başlayacak olan Çorlu Fabrikası ile Türkiyenin en büyük gazbeton üreticisi olacak.


Geri Dön