28 / 03 / 2024

IKEA, Ankara Mamak'ta mağaza açacak!

IKEA, Ankara Mamak'ta mağaza açacak!

IKEA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, Ankara'daki mağazanın Mamak ilçesi yakınlarında olacağını belirtti



IKEA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, gelecek 5 yıldaki hedeflerinin, geçen 5 yıla oranla daha kuvvetli ve agresif olacağını belirtti.

Ümraniye IKEA mağazasında, IKEA Türkiye'nin 5. yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Özsüer, gelecek baharda Ankara'da da yeni bir şube açarak, pazar atılımlarını büyüteceklerini ifade etti.

Ankara'daki mağazanın Mamak ilçesi yakınlarında olacağını belirten Özsüer, "Bu mağazamız da, ortalama 30 bin metrekarelik bir alana kurulacak ve yaklaşık 300-400 kişi sadece burada istihdam edilecek" dedi.

IKEA Türkiye'nin yaklaşık 450 civarında yerli ürünü 30 ülkeye satarak, 350 milyonluk bir ihracat geliri sağladığını kaydeden Özsüer, şöyle konuştu:
"Biz ilk 5 yılımızda hedeflerimizi hemen hemen gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Gelecek 5 yıldaki hedefler, daha kuvvetli ve daha agresif olacak. Mağazalarımızda 20 bin ürün sergileyerek 10 milyon ziyaretçiyi ağırladık. Türk halkı, IKEA ile özdeşleşmiş katalog kültürüyle tanıştı. Bu sayede, son 3 yıl içinde 16 bin 300 kataloğu evlere dağıttık. Önümüzdeki 5 yıllık planda da aynı şekilde büyümeyi planlıyoruz."

Toplantıya katılan IKEA Türkiye Perakende Direktörü John Kersten de, Türk halkına, evleri için gerekli olan tüm ürünleri tek çatı altında bulma imkanını sunduklarını belirterek, IKEA'nın Türk tüketicisinde yarattığı dekorasyon kültürünü anlattı.

Verilen bilgiye göre IKEA, 5. yılını, 5-9 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Ümraniye, Bayrampaşa,  İzmir  ve Bursa mağazalarında sürpriz kampanyalar ve müşterilerine sunacağı özel fırsatlarla kutlayacak.

IKEA müşterileri 5 gün boyunca tüm mağazalarda bulunan pek çok ürünü 5, 55 ve 555 liralık indirimli fiyatlarla satın alma imkanına sahip olacak.

Kutlamalar süresince tüm mağazalardan Akbank kartlarıyla 150 lira ve üzerinde alışveriş yapacak IKEA müşterileri, 12 taksit ve 5 ay ekstre erteleme fırsatlarına sahip olacak. Ayrıca 5-6-7 Mayıs tarihlerinde 555 lira ve üzerinde alışveriş yapan tüm müşteriler, il sınırları içinde ücretsiz nakliye hizmetinden faydalanabilecek.

Toplantıda, kampanyaya ilişkin bilgi verilmesinin ardından 5. yıl pastası kesildi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ikea'dan beşinci yılında 370 milyon $'lık ihracat

Türkiye'ye 2005'te adım atan İsveçli mobilya devi Ikea, geçen yıl Türkiye'den topladığı ürünleri 30 ülkeye satarak 370 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi

İsveçli mobilya ve ev eşyası mağazaları zinciri Ikea, beşinci yılını kutladığı Türkiye'den 450 yerli ürünü 30 ülkeye satarak geçen yıl 370 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi. Hedeflerinin daha agresif olacağını söyleyen IKEA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, "Biz ilk beş yılımızda hedeflerimizi hemen hemen gerçekleştirdik. Mağazalarımızda 20 bin ürün sergileyerek 10 milyon ziyaretçiyi ağırladık. Türk halkı, IKEA ile özdeşleşmiş katalog kültürüyle tanıştı. Son üç yıl içinde 16. 3 milyon kataloğu evlere dağıttık. Önümüzdeki 5 yılda hedeflerimizi ikiye katlamayı planlıyoruz" dedi. 2011 baharında Ankara'da yeni bir şube açarak Türkiye'deki mağaza sayısını beşe çıkaracaklarını anlatan Özsüer, mağazanın Mamak yakınlarında olacağını ve yaklaşık 400 kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi. Özsüer, "Ankara, 30 bin metrekare alana kurulacak mağazamız kendi grubumuza ait alışveriş merkezinin içinde yer alacak. AVM'ye yapılacak toplam yatırımı 110 milyon euroyu bulacak ve Ikea'nın yatırımdaki payı da 30-35 milyon euro arasında olacak" diye konuştu.

5 YILDA 16.3 MİLYON KATALOG DAĞITTI
 8 yıldaki toplam ihracat miktarı 2.25 milyar dolar
 106 bin metrekare alanda 20 bin çeşit ürün sergileniyor
 5 yılda 16.3 milyon adet katalog dağıtıldı
 5 yılda 1,300 kişiye istihdam sağlandı
Sabah

Sonbaharda Ankara'ya ilk mağazasını açıyor  
 
Beş yıl önce Maya Grup ile ortaklık kurarak Türkiye pazarına giren İkea, ilk mağazası Ümraniye'nin ardından sırasıyla İzmir, Bayrampaşa ve Bursa mağazalarını açmıştı. 
 
Şirketin 5. yıl kutlamalarıyla ilgili basın toplantısında konuşan İkea Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, "İlk dört yılda 4 mağaza hedefimizi gerçekleştirdik. Beşinci mağazamızı da sonbaharda Ankara'ya açacağız." dedi. İkinci 5 yıllık dönemde mağaza sayısını ikiye katlamayı hedeflediklerini kaydeden Özsüer, iki büyük ilde ilk ve bazı illerde de 2. mağazalarını açacaklarını duyurdu. 30-35 milyon Euro arasında maliyeti olacak mağaza, Maya Grup'un Mamak'ta 110 milyon Euro maliyetle kuracağı perakende parkı içinde yer alacak. 30 bin metrekarelik mağaza, 300 ile 400 arasında kişiye istihdam sağlayacak. Şu an itibarıyla toplam 106 bin 700 metrekare kapalı alana sahip olan İkea Türkiye, bin 300 çalışanıyla bugüne kadar 16 milyon 300 bin müşteriye ulaştı. Şirket ayrıca dünyanın 30 ülkesindeki 300 İkea mağazasına Türk malı ürünler ihraç ediyor. 454 farklı üründen yıllık 350 milyon dolar ihracat geliri elde ediyor. Şirketin Yürütme Kurulu Başkanı Fuat Atalay da, dünyadaki diğer mağazalarla karşılaştırıldığında Türkiye'dekilerin orta büyüklüğün üzerinde olduğunu dile getirdi.

Beşinci yılını 5-9 Mayıs tarihleri arasında bütün mağazalarında düzenleyeceği kampanyalarla kutlayacak olan İkea Türkiye, müşterilerine makul fiyat ve taksitlerle ürün sunacak. 5 gün boyunca bazı ürünler 5,55 ve 555 liradan satılacak. 555 liranın üzerinde satışlara ücretsiz nakliye hizmeti verilirken 150 liranın üzerindeki alışverişlere de 5 ay taksit erteleme ve 12 ay taksit imkânı sunulacak.
Zaman/Serkan Şahin


Geri Dön