29 / 03 / 2024

IKEA, PATRULL güvenlik kapısı ürünlerini geri topluyor!

IKEA, PATRULL güvenlik kapısı ürünlerini geri topluyor!

Ürün güvenliğini son derece ciddiye alan IKEA, PATRULL güvenlik kapısı alan müşterilerine, ürünü kullanmamaları ve ücretini geri almak üzere en yakın IKEA mağazasına götürmeleri için çağrıda bulunuyor.




Ürün güvenliğini son derece ciddiye alan IKEA, PATRULL güvenlik kapısı alan müşterilerine, ürünü kullanmamaları ve ücretini geri almak üzere en yakın IKEA mağazasına götürmeleri için çağrıda bulunuyor. IKEA, bazı müşterilerinden PATRULL güvenlik kapılarının beklenmedik bir şekilde kilitlerinin açıldığına dair aldığı bildirimlerden sonra, ürünleri toplatma kararı aldı.

 

IKEA Çocuk ürün gamındaki ürünler, tüm dünyadaki en yüksek kalite standartları ve düzenlemelere uygun olarak sürekli test ediliyor. PATRULL güvenlik kapıları da yürürlükteki standartlara göre yapılan testlerle onaylanarak, ürün gamında yer aldı. Ancak son dönemde ürünle ilgili gelen geribildirimler sonrasında, bağımsız bir test kuruluşuna yaptırılan araştırma sonucunda, kilit mekanizmasının küçük çocuklar için risk oluşturabileceği tespit edildi.

 

IKEA Çocuk Bölüm Müdürü Maria Thörn yaptığı açıklamada, “IKEA olarak çocukların güvenliği konusunda sıfır tolerans politikası uyguluyoruz. Güvenli ve sağlıklı ürünler sunuyor, çocukların bu dünyadaki en önemli varlıklar olduğuna inanıyoruz. Herhangi bir ürünümüzle ilgili güvenlik sorunu olduğuna dair bildirim aldığımızda, hiç vakit kaybetmeden harekete geçiyoruz. Çocukların evde yaralanma riski altında olmalarını kabul etmemiz mümkün değil. Bu nedenle tedbir olarak tüm PATRULL güvenlik kapılarını geri çağırıyoruz.” dedi.

 

Çocukların güvenliğini riske atmak istemeyen IKEA, PATRULL güvenlik kapısı alan müşterilerine ürünü kullanmamaları ve ücretini geri almak üzere en yakın IKEA mağazasına götürmeleri için çağrıda bulunuyor. PATRULL güvenlik kapısı, PATRULL KLÄMMA ve PATRULL FAST, tüm ülkelerde satılmaktaydı.

 

İade işlemi için fatura veya fiş gerekmemektedir. Daha detaylı bilgi için 444 4 532 numaralı telefondan IKEA’yı arayabilirsiniz.


Haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı


İsveç devi IKEA, Türkiye'yi de yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Patrull güvenlik kapıları için toplatma kararı verildi. Beklenmedik bir şekilde kilidi açılan ürünler için toplatma kararı alındı.


Konu ile ilgili açıklama IKEA Çocuk Bölüm Müdürü Maria Thörn'den geldi. Thörn açıklamasında “IKEA olarak çocukların güvenliği konusunda sıfır tolerans politikası uyguluyoruz. Güvenli ve sağlıklı ürünler sunuyor, çocukların bu dünyadaki en önemli varlıklar olduğuna inanıyoruz.


Herhangi bir ürünümüzle ilgili güvenlik sorunu olduğuna dair bildirim aldığımızda, hiç vakit kaybetmeden harekete geçiyoruz. Çocukların evde yaralanma riski altında olmalarını kabul etmemiz mümkün değil. Bu nedenle tedbir olarak tüm PATRULL güvenlik kapılarını geri çağırıyoruz” dedi.


Şirketten yapılan açıklamada, IKEA Çocuk ürün gamındaki ürünlerin tüm dünyadaki en yüksek kalite standartları ve düzenlemelere uygun olarak sürekli test edildiği ifade edildi.


Açıklamada, “PATRULL güvenlik kapıları da yürürlükteki standartlara göre yapılan testlerle onaylanarak, ürün gamında yer aldı. Ancak son dönemde ürünle ilgili gelen geribildirimler sonrasında, bağımsız bir test kuruluşuna yaptırılan araştırma sonucunda, kilit mekanizmasının küçük çocuklar için risk oluşturabileceği tespit edildi” ifadesine yer verildi.


PATRULL güvenlik kapısı alan tüketicilerin söz konusu ürünleri IKEA mağazasına götürmeleri gerekiyor. Patrull güvenlik kapısı, tüm ülkelerde satılmaktaydı.


Şirketten yapılan açıklamada, "İade işlemi için fatura veya fiş gerekmemektedir. Daha detaylı bilgi için 444 4 532 numaralı telefondan IKEA’yı arayabilirsiniz" ifadesine yer verildi. 


Hürriyet


Geri Dön