26 / 04 / 2024

IKEA sipariş ve teslim noktası ismiyle yeni konsept geliştirdi!

IKEA sipariş ve teslim noktası ismiyle yeni konsept geliştirdi!

IKEA Türkiye, Bodrum'da yeni bir satış modelini hayata geçirdi. Müşteri, "sipariş ve teslim noktası" ismiyle açılan bu konseptte, ürünü hemen alıp gidemeyecek. Sipariş 2 ila 4 gün içinde teslim edilecek...



IKEA Türkiye, Bodrum'da yeni bir satış modelini hayata geçirdi. Müşteri, "sipariş ve teslim noktası" ismiyle açılan bu konseptte, ürünü hemen alıp gidemeyecek. Sipariş 2 ila 4 gün içinde teslim edilecek.


IKEA, bugüne kadar sadece İspanya ve Yunanistan'da uyguladığı "sipariş ve teslim noktası" isimli alternatif satış modelini Türkiye'ye de getirdi. Nüfusu kalabalık ancak mevcut IKEA mağazalarına uzak olan bölgelerde bu konsepti açan şirket, buradan sadece sipariş alacak. Ürünleri de 2 ila 4 gün içinde müşteriye yine bu noktadan teslim edecek. IKEA Türkiye CEO'su Fuat Atalay, "İlk mağazamızı Bodrum'da açtık. Burası 400 metrekarelik, 2 bin ürünü sergilediğimiz bir showroom. Müşteri sipariş verecek ancak ürünü hemen alıp gidemeyecek. Ürün 2 ila 4 gün arasında müşteriye teslim edilecek" dedi. 


3 MAĞAZA DAHA GELİYOR 

Atalay, bu tip mağazaların devamının geleceğini belirterek yeni planlarıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Önümüzdeki 5-6 yıl içinde büyük formatlı üç mağaza daha açacağız. Bunların ikisi İstanbul'da diğeri güneyde olacak. Türkiye ekonomisi hızla gelişiyor. Alım gücünün artması da bizi cesaretlendiriyor. Türkiye IKEA'nın faaliyet gösterdiği 43 ülke arasında ilk 5'te yer alıyor." Atalay, IKEA'da e-ticaretin de hızla arttığını söyledi. Bu alanın toplam ciro içindeki payının yüzde 2.5 olduğunu açıklayan Atalay, oranın 5 yıl içinde yüzde 4.5'a çıkmasını hedeflediklerini ifade etti. 


Özge Yavuz/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön