28 / 03 / 2024

Ikea, Türkiye´de üç mağaza açacak

Ikea, Türkiye´de üç mağaza açacak

Ikea Pazarlama Direktörü Senem Sadıklar, 5 yıl içinde biri Ankara olmak üzere 3 mağaza açacaklarını söyledi



Mağazaların bulunduğu 3 ilde 900 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen "Ev Dekorasyonunda Tüketici Alışkanlıkları Araştırması"nın sonuçlarını açıklayan Sadıklar şu bilgileri verdi: Araştırmaya katılanların yüzde 72´si fiyata dikkat ediyor. Yüzde 64´ü kalite ve rahatlık istiyor. Katılımcıların yüzde 53, mobilyalarını set olarak almaktansa, tek kombin ediyor.

Katılanların yüzde 73´ü ev dekorasyonu eşyaların yıpranması sebebiyle değiştiriyor. 5 yılda bir mobilya değiştiriyor. En fazla bütçe yüzde 46 ile salona, yüzde 18 ile oturma odasına harcanırken, yatak odasına yüzde 10, mutfağa yüzde 7 bütçe ayrılıyor.

Ikea´nın 2011 kataloğunun tanıtım toplantısında konuşan Sadıklar, geçmiş 5 yılda İstanbul, Bursa ve İzmir´de 16 milyon 300 bin adet katalog dağıtıldığını bu yıl 4 milyon 300 bin adet basıldığını anlattı.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

IKEA 3 mağaza açacak

Türkiye´de 4 mağazayla faaliyette olan IKEA 5 yılda 3 şube daha açacak. İlk mağazalarını 2011´de Ankara´da açacaklarını aktaran IKEA Pazarlama Direktörü Senem Sadıklar, "Bulunduğumuz illerin yanı sıra bulunmadığımız yerlerde de mağaza açılabilir" dedi. IKEA´nın 2011 kataloğunun tanıtımında konuşan Sadıklar, IKEA dekorasyon kültürünün Türk halkının dekorasyon alışkanlığını da değiştirdiğini söyledi. IKEA Perakende Direktörü John Kersten de IKEA Türkiye´ye yılda 11 milyon ziyaretçinin geldiğini söyledi.
Türkiye


Geri Dön