28 / 03 / 2024

iki design group’a International Property Awards’tan ödül!

iki design group’a International Property Awards’tan ödül!

Çok ödüllü mimarlık şirketi iki design group, Ekim ayında sonuçları açıklanan European Property Awards’tan dokuz ödülle dönmüştü.



Tanınmış mimarlık ödüllerinden European Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) 2016-2017 Avrupa ayağından tarihi bir başarı ile dönen iki design group yönetici ortağı Y.Mim. Murat Kader, bu kez 12 Aralık’ta Londra’da dünyanın en iyilerinin yarıştığı International Property Awards galasında, Piyalepaşa İstanbul Projesi’nin Show Home (Örnek Daire) İç Mimari Tasarımı ile daha önce aday gösterilmiş olduğu “Dünyanın En İyisi”, “World’s Best Show Home” ödülüne kavuştu.

Dünyanın En İyi İç Mimarisi ödülleri seçilirken, bu yıl her kıtanın en iyisi olarak ödüllendirilmiş olan tüm projeler, bir kez daha bir araya getiriliyor ve bu projeler jüri tarafından bir kez daha değerlendiriyor. Yapılan değerlendirmeler sonucu bu kez “Dünyanın En İyisi” seçilen projelerin mimarları; yatırımcılar ve sektör profesyonellerinin katılımıyla düzenlenen törende sahiplerini buluyor.

Türkiye’nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğini taşıyan Piyalepaşa İstanbul, toplam 450 bin metrekarelik alanda tasarlanmış büyük ölçekli bir karma kullanım projesi. Piyalepaşa Camii ve tarihi doku ile kurduğu bütüncül ilişkinin yanı sıra, geleceğe atıfta bulunan modern çizgisi ve merkezi konumuyla dikkat çeken Piyalepaşa İstanbul Projesi, Polat Holding yatırımı olarak hayata geçiyor. Proje daha önce kazandığı sayısız mimari tasarım ödülünün ardından bu kez de “Dünyanın En İyisi” ödülünü almayı başararak, kendini kanıtlayan bir tasarım olarak öne çıktı.

Y. Mim. Murat Kader ödül töreninin ardından yaptığı açıklamada, “iki design group tarafından tasarlanan Piyalepaşa İstanbul, master-plan ölçeğinden iç mimari tasarım ölçeğine kadar çalışılmış, konut, rezidans, AVM, ofis ve otel gibi karma kullanımlı fonksiyonları barındıran, kapsamlı ve büyük ölçekli bir kentsel dönüşüm deneyimi. Ortağım Sema Eser Özsaruhan’ın iç mekâna zevkli dokunuşu ile zenginleşen bu projenin her aşamasını tasarlamaktan keyif aldık. Bütüncül bir anlayışa sahip; geçmiş ve geleceğe atıfta bulunan çizgileri ile ‘zamansız’ olan Piyalepaşa İstanbul, geçen yıl yine bu yarışmadan “En İyi Karma Kullanım Mimarisi” dalında ödül almıştı, şimdi de “İç Mimari Tasarımı” ile “Dünyanın En İyisi” Ödülünü alması bizim için gurur verici” dedi.

 


Geri Dön