29 / 03 / 2024

İki haftada 1.000 kişi konut hesabı açtırdı!

İki haftada 1.000 kişi konut hesabı açtırdı!

15 bin liraya kadar devlet katkısı sunan Konut Hesabı'na büyük ilgi... Aile Bakanı Kaya, "26 Ağustos'tan bu yana açılan hesap sayısı bini aştı" dedi. Başbakan Yardımcısı Şimşek de, "Ülke, tasarrufla ileriye taşınacak" diye konuştu.



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bankalarda Konut Hesabı ve Devlet Katkısı projesi kapsamında mevduat hesabı açarak en az 3 yıl düzenli ödeme yapanlara, ödeme miktarının en fazla yüzde 20’si ve yine en fazla 15 bin liraya kadar bakanlıklarınca destek sağlanacağını hatırlattı. Kaya, "26 Ağustos'ta başlayan proje kapsamında kısa bir süre içerisinde açılan hesap sayısı bini aştı" dedi. Bakan Kaya, 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' toplantısında yaptığı konuşmada, projeyle vatandaşları tasarruf yapmaya, geleceklerini planlamaya teşvik etmeyi amaçladıklarını belirterek, "Her yıl yaklaşık olarak 603 bin çiftimiz evleniyor. Bu rakam göz önüne alındığında projenin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor" diye konuştu. 


1 MİLYON ANNEYE YARDIM 

Bakanlık olarak, aile kurumunu güçlendirmek, evliliği teşvik etmek, çocuk sahibi olan anne, babaların yanında olmak amacıyla 'doğum yardımı' uygulamasının başlatıldığını hatırlatan Kaya, "Bu uygulama kapsamında, 15 Mayıs 2015'ten günümüze kadar 1 milyon 327 bin 129 anneye, 576 milyon 138 bin 491 lira ödeme yaptık" ifadelerini kullandı. 


6.5 MİLYON TL 'ÇEYİZ'DE  

Bakan Kaya, 'çeyiz hesabı' uygulamasına yönelik de şu bilgileri paylaştı: "Bugüne kadar açılmış hesap sayısı 13 bin civarında. Bu hesaplarda biriken miktar da yaklaşık 6,5 milyonu geçmiş durumda. Gençlerimizin hem birikim yapmalarına hem de evlerini kurmalarına hep birlikte destek oluyoruz." 


BAŞBAKAN ÖDEV VERDİ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de, "Başbakanımız, bu sene için kamuda ne kadar tasarruf yapacağımıza dair bize ev ödevi verdi. Yani fuzuli harcama yapılmayacak tam aksine tasarrufla ülke güçlü bir şekilde ileriye taşınacak" dedi. Devlette de aynı seferberlik anlayışının olduğunu bildiren Şimşek, şöyle konuştu: "Bizim modelimiz şu, devlet kendisine çeki düzen vermeye, evini düzene koymaya devam edecek. Başbakanımızın talimatı bu, tasarruf. Vatandaşımız tabi ki tasarruf alışkanlıkları kazanacak, bu inisiyatiflerle, çok güçlü devlet teşvikiyle hanehalkı tasarrufları da artacak." 


Türkiye 10 yıllık çıkış döneminin arifesinde

Küresel krizle dünya ekonomilerinin bir anlamda düşük büyüme tuzağına girdiğini anlatan Şimşek, Türkiye'de de büyümenin sürdürülmesi için ilave çaba ve reformlar gerektiğine işaret etti. Şimşek, "Şu anda Türkiye ikinci bir 10 yıllık çıkış döneminin arifesinde diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.


Otomatik BES 100 milyar lira birikim getirecek

Hanehalkı tasarrufunu artırmak için Bireysel Emeklilik Sistemi'ni (BES) uygulamaya koyduklarını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Ben inanıyorum ki otomatik BES’e otomatik katılım reformuyla önümüzdeki 10 yıl içinde en az ilave 100 milyar liralık daha fazla birikim olacak. Bu, yatırıma, Türkiye’nin kalkınmasına gidecek. Tasarruf eden kazanacak" diye konuştu.


Büyümeye katkı yapacak

Türkiye  Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın da, "Projenin devlet kaynaklarının güçlendirilmesi için ciddi kaynaklar sağlayacağını ümit ediyoruz ve Türkiye'nin büyümesine olumlu katkıda bulunacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.


100 bin sosyal konut

Aile Bakanı Kaya, "Sosyal konut kapsamında da bugüne kadar 29 bin 268 vatandaşımıza evlerini teslim ettik. 4 bin 258 konutun yapımı ise devam ediyor" diye konuştu. Kaya, 2023'e kadar 100 bin sosyal konutun yapımını hedeflediklerini de bildirdi. 



Akşam 


Haber Sabah'ta şöyle yer aldı


Konut almak isteyen vatandaşların yüzünü güldürecek Konut Hesabı ve Devlet Katkısı desteğine tüketiciden talep yağıyor. 26 Ağustos'ta başlayan destek kapsamında kapsamında kısa bir süre içerisinde açılan hesap sayısının bin kişiyi aştı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek "Yurtiçi tasarrufları arttırarak ülkemizin yatırımlarını kendi öz kaynaklarımızla finanse ederek kalkınmamızı çok daha güçlü bir zemine oturtmak için çaba içerisindeyiz" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise "Bankalarda Konut Hesabı ve Devlet Katkısı projesi kapsamında mevduat hesabı açarak en az üç yıl düzenli ödeme yapanlara, ödeme miktarının en fazla yüzde 20'si ve yine en fazla 15 bin TL'ye kadar destek sağlayacaktır" dedi. Vatandaşlar aylık ya da üç aylık periyotlarla hesaplarına para yatırabilecek.


BÜYÜMEYE KATKI

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın da "Bu katkının Türkiye'nin büyümesine olumlu katkıda bulunacağını düşünüyorum" diye konuştu.


Sabah


Geri Dön