24 / 04 / 2024

İki tapuyu birleştirme işlemleri!

İki tapuyu birleştirme işlemleri!

İki tapunun birleştirilmesi tapuda yapılacak tevhit işlemi ile mümkün olabiliyor. İki tapuyu birleştirme işlemleri için gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilebiliyor. İşte tapu birleştirme için gerekenler...



İki tapuyu birleştirme işlemleri!

İki tapunun birleştirilmesi tapuda yapılacak tevhit işlemi ile mümkün olabiliyor. Birleştirme, tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alması işlemi olarak ifade ediliyor. 


Aynı kişiye ait taşınmaz mallar birleştirilebildiği gibi, değişik kimselere ait taşınmaz mallar da birleştirilebiliyor.


Birleştirilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatlarının alınması zorunlu oluyor.


Birleştirilecek taşınmaz mallar üzerindeki haklar ve mükellefiyetler, yeni oluşan taşınmazlara geçer. Dışarıda yerleşik kişilerin Tevhit talepleri Türkiye'de yerleşik Türk uyruklular gibi yerine getirilir.


İki tapuyu birleştirme işlemleri için gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilebiliyor. İki tapunun birleştirilmesi için gerekenler şu şekilde sıralanıyor:

 

İSTENECEK BELGELER:

1. Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,


2. Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,


3. Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi.


4. Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası aranır.



Tapu ifrazı için ne gerekir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön