18 / 04 / 2024

İkinci evlilik yapan babadan kalan daire nasıl bölünür

İkinci evlilik yapan babadan kalan daire nasıl bölünür

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, 'Babam ikinci evliliğini yaptığında tek çocuğu bendim. İkinci hanımın ilk eşinden olan çocuklar babamın dairesinde hissedar olacakmış: Böyle adalet olurmu' diyen okurunun sorusunu cevaplıyor...



İşte o yazı;

Yasalara uygun

Babam ikinci evliliğini yaptığında tek çocuğu bendim. İkinci evliliğini yaptığı hanımın da üç çocuğu varmış. Babam hayatta iken bir ev aldı, 1965 yılında öldü. Sonra da ikinci hanımı öldü. şžimdi ikinci hanımın ilk eşinden olan çocuklar babamın dairesinde hissedar olacakmış: Böyle adalet olurmu • S.A.

Olayı başa alırsak: Babanızın ölümünde mirasçılar kimler İkinci eş ve kendi çocukları. Yani bunların arasında ikinci eşin ilk kocasından olan çocukları yok. Ama babanızın dairesinin dörtte biri ikinci eşin.

Yani onun malvarlığı arasına girdi. Peki bu hanımın ölümünde mirasçıları kim Hayatta olan tüm çocuktan. Peki malvarlığı arasında babanızdan kalan miras ve dolayısı ile evin dörtte biri yok mu Var; İşte ikinci hanımın ilk kocasından olan çocuktan da bu annelerine ait olan 'dörtte bir'den hisse atacaklar. Yani adı artık, babanızın evi değil, annelerinin evdeki hissesi. Dolayısıyla annelerinin hissesine katılıyorlar.

Bilmem anlaşıldı mı Yani bir kanunsuzluk yok.

Tamer Heper / POSTA


Geri Dön