26 / 04 / 2024

İkinci konut kredisinde KKDF alınacak mı?

İkinci konut kredisinde KKDF alınacak mı?

Uzun vadeli ve düşük faiz oranlı olan konut kredilerinde, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) ve Banka Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) muaf tutuluyor. Peki, yeni düzenleme ile ikinci konut kredisinde KKDF alınacak mı?



İkinci konut kredisinde KKDF alınacak mı?

Konut kredisi, bankaların mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimselere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor.


Uzun vadeli ve düşük faiz oranlı olan bu kredi türünde ayrıca, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu ve Banka Sigorta Muameleleri Vergisi muaf tutuluyor.


Ancak, 2014-2018 yıllarını kapsayan onun kalkınma planı kapsamında konut kredilerine yeni düzenlemeler getirildi. Peki, konut kredisinde KKDF alınacak mı?


Gayrimenkul kredilerine yönelik mevcut vergi avantajları, konut sahipliği sayısı ve kredi miktarı gibi kriterler gözden geçiriliyor.


Kalkınma planı ile ilgili yapılan açıklamalar gereğince KKDF ve BSMV muafiyeti ikinci konutlar için kullanılan kredilerde kaldırılıyor.


Konut kredisinde KKDF muafiyeti, 2014-2018 kalkınma planında yer alan esaslara göre ikinci konut alımlarında kullanılan kredide kaldırılıyor. 


Buna göre, 10 yıl vadeli 100 bin lira kredi kullanan kişinin cebinden çıkacak ek para 16 bin liraya kadar ulaşabilecek.



Konut kredisinde kaynak kullanımı destekleme fonu nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön