19 / 04 / 2024

İkinci Şefkateli Mağazası Ankara Etlik'te açılacak!

İkinci Şefkateli Mağazası Ankara Etlik'te açılacak!

Türk Kızılayı ve Kamu Hastaneleri işbirliğiyle Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Hastanesi'nde ihtiyaç sahipleri için "Şefkateli Mağazası" açıldı.



Türk Kızılayı ve Kamu Hastaneleri işbirliğiyle Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ihtiyaç sahipleri için Şefkateli Mağazası açıldı. Türk Kızılayı ve Kamu Hastaneleri işbirliğiyle ihtiyaç sahibi hastalara bağış yapılması amacıyla hazırlanan Şefkateli Projesi kapsamında ilki Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde açılan Şefkateli Mağazası'nın ikincisi Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmete girdi. Açılış töreni Kamu Hastaneleri Birliği  Ankara  Birinci Bölge Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Kamu Hastaneleri Ankara İkinci Bölge Müdürü Doç. Dr. Furkan Erol Karabekmez, Hastane Başhekimi Opr. Dr. Leyla Molla Mahmutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. 


HER ŞEY ÜCRETSİZ 

Projenin amacının ihtiyaç sahibi hastaların, hasta yakınlarının, yeni doğan bebeklerin ihtiyaçlarının daha profesyonelce karşılanması olduğunu söyleyen Ankara Birinci Bölge Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Hastanenin ihtiyacına göre belirlenen malzemeler Kızılay tarafından bu mağazalara sağlanıyor. Hastane ayağında ise ihtiyaç duyan hastaların tespiti servisin sorumlu hemşirelerince ya da sosyal hizmet uzmanlarınca yapıldıktan sonra hastalar gelip ihtiyaçlarını ücretsiz olarak bu mağazalardan temin ediyorlar. Bu hediye pazarları bağışla dönen noktalar. Kızılay aslında burada aracı konumunda. Kendisi ilk etapta organize ediyor, daha sonra bağışçılardan malzeme sağlıyor" dedi. 


ALIRKEN SINIR YOK!

İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaç duydukları mağazadan temin noktasında bir sınır olmadığını kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, "Burası Kadın Doğum Hastanesi olduğu için bebek bezinden bebeğin ihtiyaç duyacağı kıyafetlere kadar, annelerin iç çamaşırı, gecelik, terlik, diş fırçası, bebek battaniyeleri, zıbın gibi malzemelerin hepsi bulunuyor" diye konuştu. Kamu Hastaneleri Ankara İkinci Bölge Müdürü Doç. Dr. Furkan Erol Karabekmez ise daha önceden amatör olarak yürütülen bu hizmetlerin Kızılay kimliğiyle daha profesyonel ve daha yaygın bir şekilde devam ettirileceğini ifade etti. Açılışın ardından mağazaya gelen ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları karşılandı. 


Sabah Ankara


Geri Dön