26 / 04 / 2024

İkitelli Ataköy Metro Hattı projesinin tüm detayları belli oldu!

İkitelli Ataköy Metro Hattı projesinin tüm detayları belli oldu!

İkitelli Ataköy Metro Hattı'nın başlangıç noktası Ataköy Plus Alışveriş Merkezi olacak. 13.4 kilometre uzunlukta planlanan İkitelli Ataköy Metrosu 850 milyon TL'ye mal olacak. İşte detaylar...




Bu yıl içerisinde ihaleye çıkacak olan İkitelli Ataköy Metro Hattı projesi 850 milyon TL'ye mal olacak. İkitelli Ataköy Metro Hattı projesi 13,4 kilometre uzunlukta planlandı.


Bakanlıktan onay alınan İkitelli Ataköy Metro Hattı projesinin 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor. İkitelli Ataköy Metro Hattı projesi, Başakşehir, Küçükçekmece, Bağcılar, Bahçelievler Bakırköy ilçelerindeki ticaret merkezleri için transit noktası olacak. 



Ataköy Plus AVM'nin önünden başlayacak


İkitelli Ataköy Metro Hattı'nın başlangıç noktası Ataköy Plus Alışveriş Merkezi olacak. İkitelli Ataköy Metrosu, Havaalanı-TEM Bağlantı yolu güzergahınca devam ederek İkitelli’de mevcut Başakşehir-Kirazlı hattının da bir durağı olan İkitelli Güney Sanayi İstasyonu ile son bulacak.


Ataköy-İkitelli Metro Hattı için bakanlıktan onay!


- Ataköy İstasyonu

- Yenibosna İstasyonu

- Çobançeşme İstasyonu

- Kuyumcukent İstasyonu

- Doğu Sanayi İstasyonu

- Mimar Sinan İstasyonu

- Evren Mahallesi Güneşli İstasyonu

- Halkalı Cad. 212 AVM İstasyonu 

- Mehmet Akif İstasyonu 

- Bahariye İstasyonu

- Masko İstasyonu

- İkitelli Güney Sanayi İstasyonu


İkitelli Ataköy Metro Hattı projesinin tüm detayları belli oldu!


İkitelli-Ataköy Metro Hattı zaman içersinde başka büyük ulaşım projeleriyle desteklenince ulaşım açısından faydası artacak. Özellikle  Marmaray  Hattı ile Başakşehir-Kirazlı Metro Hattı’na entegre olması ve Planlanan Beylikdüzü-Bakırköy metro hattı ve Kirazlı Halkalı Metro Hatlarının bu projeye entegresi ulaşım ağının en önemli bölümleri.



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön