27 / 04 / 2024

İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'nde hafriyat çalışmaları başladı!

İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'nde hafriyat çalışmaları başladı!

2 milyon metrekare alan üzerinde hayata geçirilen İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'nde hafriyat çalışmaları başladı. Proje tamamlandığında sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en büyük sağlık komplekslerinden biri olacak.




Temeli 16 Şubat 2014 tarihinde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle atılan, İkitelli Sağlık Kampüsü'nde hafriyat çalışmaları başladı. 


İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü 2 milyon metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor. Projenin İstanbul’un Büyükçekmece, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Başakşehir, Silivri, Çatalca, Esenyurt ve Avcılar ilçelerine hizmet vermesi planlanıyor.


1,5 milyar dolarlık yatırımla yükselen İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü tamamlandığında sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en büyük sağlık komplekslerinden biri olacak. 



İkitelli Sağlık Kampüsü’nde; 

-775 yatak kapasiteli çocuk hastanesi

-400 yatak kapasiteli bölge hastanesi

-300 yatak kapasiteli kadın doğum hastanesi

-250 yatak kapasiteli ortopedi hastanesi

-200 yatak kapasiteli psikiyatri hastanesi

-200 yatak kapasiteli fizik tedavi merkezi

-150 yatak kapasiteli onkoloji hastanesi

-150 yatak kapasiteli kalp damar hastanesi

-50 yatak kapasiteli travma merkezi

-20 yatak kapasiteli transplantasyon

-10 yatak kapasiteli yanık ünitesi yer alacak.



Rönesans devralmıştı

Ağustos ayı sonunda İkitelli Şehir Hastanesi ile ilgili açıklama yapan Rönesans Holding 2.682 yatak kapasitesi ve yaklaşık 820 bin metrekare ihale dönemi kapalı inşaat alanı ile, Kamu Özel İşbirliği (PPP) modeli kapsamında ihale edilen en büyük projeler arasında yer alan İstanbul İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'nün yüzde 100 hissesini satın aldığını belirtmişti. İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü için Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ihaleyi Emsaş İnşaat kazanmıştı.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön