28 / 03 / 2024

İkitelli'de sahibinden az kullanılmıs satılık mahalle

İkitelli'de sahibinden az kullanılmıs satılık mahalle

İkitelli Ziya Gökalp Mahallesi, ortaya çıkan  6 yeni hissedar nedeniyle satılma tehdidi altında



İstanbul'da 40 yıl önce İkitelli Köyü olarak kurulan tarla tapulu Ziya Gökalp Mahallesi'nde oturanların hayatı, aniden ortaya çıkan 6 hissedarın açtığı davayla alt üst oldu.

Mahalledeki 1500 metrekarelik hissenin sahibi olduğunu söyleyen 6 hissedar, 'Gayrimenkullerin mümkün olması halinde taksimini, mümkün olmadığı takdirde ise satılarak paraya çevrilmesini' talep etti. Mahkeme, hissedarların talebi üzerine 1300 metrekarelik yer için 1 milyon 270 bin metrekarelik mahalleye tedbir koydu.

ADLİYEYE OTOBÜS KALDIRILDI 
6 hissedarın mahalleye tedbir koydurduğunu mahkemeden kısa bir süre önce öğrenen mahalle sakinleri, otobüslerle Küçükçekmece Adliyesi'ne akın etti. Ellerine tapularını alan vatandaşlar duruşma salonu önünde izdiham oluşturdu. 150 kişinin dinlendiği duruşma yaklaşık iki saat sürdü. Dava, diğer 500 tapu sahibinin dinlenmesi için Eylül ayına ertelendi.  Farklı illerde oturan Hasan Basri Hatipoğlu, Necati Sandıkçı, Yaşar Bezirci, Mustafa Kadri Ural, Abdullah Öz, Alaettin Eski'nin 30 -40 yıl sonra bir araya gelerek aynı avukatı vekil tayin edip böylesi bir dava açmasını şüpheli bulan Ziya Gökalp Mahallesi Muhtarı İhsan Koluş, 'Yer kalmadığı için gözlerini bizim arazilere diktiler. Bize dolaylı olarak teklif gelmişti ama kimse kabul etmedi' dedi.
Akşam/Ercan Öztürk


Geri Dön