19 / 04 / 2024

İKSV'nin yeni eğlence ve sanat mekanı 16 Ocak'ta açılıyor

İKSV'nin yeni eğlence ve sanat mekanı 16 Ocak'ta açılıyor

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın yeni merkezinde açacağı 'Salon' adlı mekânın ocak programı belli oldu



37 yıldır İstanbul'un bir nevi `kültür bakanlığı' gibi çalışan İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV)nın yeni eğlence ve sanat mekanı 16 Ocak'ta açılıyor. İKSV'nin Şişhane'deki yeni merkezi Deniz Palas'ın içinde yer alan `Salon' adlı performans merkezi 16 Ocak Cumartesi gecesi, The Bad Plus konseriyle kapılarını açacak.
Yirminci yüzyılın başlarında mimar Georges Coulouthros tarafından inşa edilen Deniz Palas'ın giriş ve birinci katlarında yer alacak Salon, İstanbul'un kültür ve sanat yaşamının ortası; Galata ve Şişhane kesişiminde olmasıyla da dikkat çekiyor. Yeni sahne; oturmalı düzeniyle 200, ayakta ise 600 kişilik kapasitesiyle klasik, caz, rock, alternatif ve dünya müziği konserleri, tiyatro-dans gösterilerinin yanı sıra çocuk etkinlikleri, panel ve konferanslara da ev sahipliği yapacak.
Hareketli sahne sistemiyle farklı performans biçimlerine de olanak sağlayacak mekânın ocak ayı programı bir hayli yoğun. Açılışı yapacak olan Amerikalı caz grubu The Bad Plus, aynı zamanda İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'nin resmi açılış günü olan 16 Ocak Cumartesi akşamı saat 22.00'de sahneye çıkacak. Grup, özgün bestelerin yanı sıra Nirvana, Black Sabbath, Tears for Fears gibi grupların şarkılarına getirdiği caz ve doğaçlama ağırlıklı yorumlarıyla dikkat çekiyor.
Salon'un ocak ayı programında The Bad Plus'ın yanı sıra; 18 Ocak Pazartesi akşamı Sefarad müziğinden Endülüs Flamenkosu'na uzanan şarkılarıyla Yasmin Levy, 26 Ocak Salı akşamı ozan-şarkıcı Emiliana Torrini, 21-22 Ocak akşamları Şahika Tekand'ın yazıp yönettiği `Karanlık Korkusu' adlı oyunla Studio Oyuncuları ve 27 Ocak Çarşamba akşamı ilk konserinde Bülent Evcil, Benyamin Sönmez ve Cana Gürmen'i aynı sahnede buluşturacak olan `Salon'da Buluşmalar' serisi yer alıyor. Ocak ayı etkinliklerinin biletleri, 8 Ocak Cuma gününden itibaren Biletix satış kanalları, İKSV binası ve etkinlik günlerinde Salon gişesinden temin edilebilecek. Lale üyeleri için avantajlar, Lale Kart Artı'yla Salon'da da devam edecek.
Salon'un aylık programı ve sanatçılar hakkında detaylı bilgilerin yer alacağı resmi web sitesi 8 Ocak Cuma günü yayına girecek.
Radikal


Geri Dön