19 / 04 / 2024

İKV Başkan Yardımcısı Zeynep Bodur Okyay, İtalyan Devlet Nişanı'na layık görüldü!

İKV Başkan Yardımcısı Zeynep Bodur Okyay, İtalyan Devlet Nişanı'na layık görüldü!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkan Yardımcısı Zeynep Bodur Okyay, İtalya Devleti tarafından verilen "Ufficiale Ordine al Merito della Repubblica Italiana" nişanını, 16 Nisan 2014 tarihinde Venedik Sarayı’nda düzenlenen törenle aldı...




İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkan Yardımcısı Zeynep Bodur Okyay, İtalya Devleti tarafından verilen "Ufficiale Ordine al Merito della Repubblica Italiana" nişanını, 16 Nisan 2014 tarihinde Venedik Sarayı’nda düzenlenen törenle aldı.


Törende, Okyay’a nişanını, İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano adına İtalya Büyükelçisi Gianpaolo Scarante verdi. İki ülke ilişkilerine yaptığı katkı nedeniyle nişana layık görülen Zeynep Bodur Okyay aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanlığı, DEİK Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanlığı ve Kale Grubu Başkanlığı görevlerini yürütüyor. Törende, İKV Yönetim Kurulu Başkanı Õmer Cihad Vardan ve Yönetim Kurulu üyeleri Yavuz Canevi ile İlhan Soylu da yer aldı.


TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan başta olmak üzere Türk ve İtalyan iş dünyasından çok sayıda misafirin yer aldığı törene, Kale Grubu'nun kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur da katıldı. Yaklaşık 55 yıldır İtalya ile sıkı ticari ilişkileri olan Kale Grubu, 2011 yılında bu ülkenin önemli seramik üreticilerinden Fincuoghi'yi satın alarak bu ülkede sanayici konumuna yükselmişti. Zeynep Bodur Okyay, 2006 yılında da İtalyan Devleti tarafından ''Caveliere di Lavora'' nişanı ile taltif edilmişti.


Büyükelçi Scarante, "İtalya'da şükran duyduğumuz bir sempatisi var" dediği Zeynep Bodur Okyay'a Yüksek Şövalye Nişanı'nı iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda referans isim olduğu için verdiklerini söyledi.


İtalya'nın hayatındaki yerinin hep çok özel olduğunu söyleyen Zeynep Bodur Okyay ise, "Ülkem Türkiye ve ülkem kadar sevdiğim İtalya'yı yakınlaştırma çabası benim için bir iş değil daima bir zevk oldu" dedi.


İtalya'dan ilk Liyakat Nişanı'nı 2006 yılında alan Zeynep Bodur Okyay, bu iki nişanı aynı anda taşıyan ilk Türk iş kadını oldu. Zeynep Bodur Okyay, törende şunları söyledi:


"55 yılı aşkın süredir İtalya ile iyi ticari ilişkileri olan bir ailenin ferdiyim. Henüz bir çocukken, kişisel tarihimdeki en iyi seçimlerden birini yapıp İtalyan Lisesi'ne yazıldım. İş hayatına atıldığımda önem verdiğim en önemli önceliklerden biri İtalya ile ilişkileri ilerletmek oldu. 18 yıl önce Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanlığı'na seçildim. 2011 yılında İtalya'dan bir seramik şirketi satın alıp bu ülkede sanayici konumuna yükseldik. Geçen yıl, Kale Grubu'nun önemli sanat projelerinden biri olan Piri Reis Sergisi'ni İtalya'ya taşıyıp, Rönesans'ı yaratan İtalyan dostlarımızla paylaştık.


Biz Türkler için çağdaşlaşma denince akla hemen Avrupa Birliği gelir. Avrupa'da bize en çok benzeyen dostların yaşadığı İtalya'nın bizim için ayrı bir yeri vardır. Bugünlere gelmemde ailem kadar okulumun ve hocalarımın da emeği var. Bu dili ve bu kadim kültürü tanımak, bana içlerinden biri gibi davranma ehliyeti kazandırdı. Bugün ikinci kez İtalya Devlet Nişanı'nı alıyorum ve doğrusu kendimi çok iyi hissediyorum. Bana büyük emek veren ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen kurucumuz ve Onursal Başkanımız babam İbrahim Bodur başta olmak üzere bütün Kale ailesine şükranlarımı sunuyorum."


İktisadi Kalkınma Vakfı


Geri Dön