20 / 04 / 2024

İl Özel İdare'den Eyüp'e 5 yıldızlı ilköğretim okulu!

İl Özel İdare'den Eyüp'e 5 yıldızlı ilköğretim okulu!

Beş milyon TL 'lik yatırımla yapımına başlanan Eyüp çırçır Mahallesi İlköğretim Okulu, temel atma töreni ile yükselmeye başladı. çağdaş eğitim kurumlarının tüm imkanlarına sahip olacak okul, modern eğitim araç gereçlerin yer alacağı 40 derslikten oluşacak



Kütüphanesi, spor salonu, resim, müzik, bilgisayar dersliği, son teknolojiye sahip laboratuvarları ile 5 yıldızlı bir eğitim merkezi olarak hizmet verecek.

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapılacak Eyüp çırçır Mahallesi İlköğretim Okulu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Genel Meclis 1.Başkan Vekili Hayrettin çelik, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve Eyüp halkının yer aldığı temel atma töreni ile yükselmeye başladı.

Toplam 8297 m ² alana inşaa edilecek ve 40 derslikten oluşacak ilköğretim okulu, Milli Eğitim Bakanlığı 'nın “Tip İlköğretim Okulları ” içinde en büyük olma özelliğini taşıyor. Yüzlerce öğrencinin modern koşullarda eğitim alacağı okulun 2011 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Vali Mutlu: 'Hizmetlerimiz içinde eğitim çok önemli bir yere sahip'

Temel atma töreninde konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Hizmetlerimiz içinde eğitim çok önemli bir yere sahip. Bu okul ile Eyüp önemli bir eğitim merkezine kavuşacak ” dedi. Sağlıktan spora, kültürden sanata kadar çok hizmetler yapıldığını belirten Hüseyin Avni Mutlu, “Yenileri eklenerek, kararlılıkla hizmetlerimiz sürecek. Kısa sürede çırçır Mahallesi İlköğretim okulunu açmayı ve eğitimin hizmetine sunmayı hedefliyoruz ” şeklinde konuştu.

Hayrettin çelik: AB standartlarında modern ve çağdaş bir eğitim

İstanbul İl Genel Meclis 1.Başkan Vekili Hayrettin çelik konuşmasında, ” Bugün burada son derece modern ve bölgenin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış bir eğitim öğretim merkezinin temelini atmak için toplandık. Her geçen gün büyüyen nüfusumuz karşısında eğitim ve öğretim hizmetlerimizin de aynı hızla genişlemesi; yeni okulların ve dersliklerin açılması gerekiyordu. Önceki yıllarda var olan eksiklerle yeni ihtiyaçları bir araya getirince karşımıza devasa bir “Acil yapılacaklar ” listesi çıktı. Sorunlar yumağının üstesinden gelmek amacıyla yoğun çaba gösterdik … Amacımız AB standartlarında modern ve çağdaş bir eğitimi İstanbul 'da yaygınlaştırmak ” dedi.

8 yılda 2 milyar 863 milyon TL 'yi eğitim hizmetlerine ayırdık

İstanbul İl Özel İdaresi ve karar organı İl Genel Meclisi olarak eğitimdeki sorunları çözmek amacıyla, son 8 yılda yatırımlarda aslan payının eğitime ayrıldığını belirten Hayrettin çelik, “8 yılda 2 milyar 863 milyon TL 'yi, yani bütçemizin yaklaşık yüzde 40 'ını eğitim hizmetlerine ayırarak bu alanda kırılması zor bir rekora imza attık ” açıklamasında bulundu.

İsmail Kavuncu: Eğitime destek için her fırsatı değerlendiriyoruz

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ise konuşmasında, “Bugün bizim bayram günümüz gibi. İhtiyacını hissettiğimiz bir okulun temelini atacağız. Yeni okulumuz çocuklarımızın bilgi, beceri ve yeteneklerini ortaya çıkaracağı bir eğitim merkezi olacak. Eğitime destek için her fırsatı değerlendiriyoruz. çünkü en önemli yatırım eğitimdir ” ifadelerine yer verdi.


Geri Dön