19 / 04 / 2024

İl Özel İdaresi 24 yeni okul inşa etti!

İl Özel İdaresi 24 yeni okul inşa etti!

İl Özel İdaresi 24 yeni okul inşa etti. Yeni eğitim döneminde 24 yeni okulu daha İstanbulluların hizmetine sunan İstanbul İl Özel İdaresi, okullara 12 milyon 623 bin liralık donatım malzemesi dağıttı...



Her yıl bütçesinin yüzde 40’ını eğitim yatırımlarına ayıran İstanbul İl Özel İdaresi 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2013-2014 eğitim dönemine; 18 ilköğretim okulu, 3 lise, 3 anaokulunun yanı sıra, onarımı yapılan 37 okul ve eksikliklerini giderdiği birçok okulla giriyor. 


Okulları İstanbulluların hizmetine sunan İstanbul İl Özel İdaresi, yeni eğitim döneminde toplam 541 dersliğin yapımını gerçekleştirdi. Yeni tesisleri bir yandan eğitime kazandıran İstanbul İl Özel İdaresi, aynı zamanda okulların onarımını da unutmadı. İl Özel İdaresi, yeni dönemde 28’si küçük onarım, 9’u büyük onarım olmak üzere toplam 37 okulun da onarımlarını tamamladı. Böylece okullar daha sağlıklı koşullarda öğrencilere hizmet verir hale getirildi.


Bağış yoluyla 18 okul


Ayrıca, hayırsever vatandaşların yaptığı bağışlar yoluyla da yeni eğitim döneminde 8 anaokulu, 3 ilköğretim okulu, 2 lise, 3 spor salonu ve 2 yurt binası eğitimin hizmetine kazandırıldı. Bu okullarda öğrenciler toplam 180 derslikte eğitim alabilecek.


Donatım malzemesi


Okulların donatım malzemesi ihtiyaçlarını da karşılayan İstanbul İl Özel İdaresi, yeni eğitim döneminde çift kişilik öğrenci sırası, çelik emaye yazı tahtası, öğretmen kürsüsü, sınıf dolabı ile aralarında meslek liselerinin ihtiyaçlarının da bulunduğu donanımların okullara dağıtımını da gerçekleştirdi. Donatım malzemelerine 12 milyon 623 bin TL harcama yapan İdare, eğitim kurumlarımızda doğacak eksikliklerin giderilmesini de devam edecek.


İPKB’den 28 okul


İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından 2006 yılında hayata geçirilen İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, muhtemel afetlere karşı İstanbul'da başta okullar ve hastaneler olmak üzere kamu binalarını yenilemeye devam ediyor. 


Bu amaçla İPKB, İSMEP kapsamında yıkılıp yeniden yapımını tamamladığı 28 okulu daha eğitimin hizmetine sundu. Öğrenciler yeni okul binalarında 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı itibari ile eğitimlerini almaya başlayacak. 


4'ü Bayrampaşa, 4’ü Üsküdar, 3’ü Maltepe, 3’ü Kağıthane, 2’si Beşiktaş, 2'si Güngören, 2’si Eyüp, Tuzla, Sancaktepe, Bakırköy, Kadıköy, Güngören, Gaziosmanpaşa, Beyoğlu, Beykoz 1’er okul olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilen 28 yeni okulda öğrenciler, toplam 1013 derslikte güvenle eğitimlerini alabilecek.


İSMEP kapsamında okulların yeniden yapım projeleri ile İstanbul'un eğitim kapasitesinin artmasına katkı da sağlanıyor.




Geri Dön