20 / 04 / 2024

İl Riccio Bodrum açıldı!

 İl Riccio Bodrum açıldı!

Capri Adası’nda yer alan Capri Palace Hotel & Spa’da; lezzet tutkunlarının en çok tercih ettiği restoran olan Michelin yıldızlı Il Riccio; bu yaz D-Hotel Maris’in ardından Bodrum Cennet Koyu’nda hizmet vermeye başladı.



Açılışı üzerinden henüz kısa zaman geçmiş olsa da İl Riccio Bodrum, Cennet Koyu’ndaki muhteşem konumu ile özellikle tekne misafirlerinin lezzet limanı olmuş durumda. Mekanın, kıyı boyunca uzanan iskele ve kabanaları hariç iki adet de oldukça geniş ve uzun yüzen iskelesi mevcut. Bodrum’da Akdeniz rüzgarını insanın iliklerine kadar hissettiren İl Riccio gurme damaklar için farklı lezzet deneyimleri sunan yeme-içme menüsü ile benzersiz mimarisini, plajını ve açık havuzu birleştirince restoran ve beach club hizmetini en üst seviyeye taşıyarak bölgeye farklı bir soluk getiriyor.


Datça Yarımadası’ndaki D-Hotel Maris’te yer alan Il Rıccio gibi Bodrum Cennet Koyu’nda yer alan Il Riccio Bodrum da Capri Palace Hotel & Spa’nın Executive Şefi Andrea Migliaccio’a emanet. Akdeniz mutfağı ve deniz ürünlerinin özgün reçetelerini sunarken, lezzetli ev yapımı makarnalar da ön plana çıkıyor. Aslında buna Italya’nın 3 “P”si deniyor: Pane (ekmek), Pasta (makarna) and Pesce (balık). Hiç kuşkusuz, İl Riccio bu zengin mutfağı seçkin şaraplardan ve özel kokteyllerden oluşan içecek menüsü ile de taçlandırıyor.


Mavi beyaz renkleri, dekoratif aksesuarları ve adını aldığı “Deniz Kestanesi”nin her karesine damga vurduğu Il Riccio’nun iki de özel bölümü bulunuyor. Biri zengin çeşitleriyle deniz ürünlerinizi seçebileceğiniz balık büfesi... Taze yakalanmış ahtapot, mürekkepbalığı, çipura, deniz kestanesi ve ıstakozlar arasında seçim yapmak güçleşiyor. Diğeriyse içeri girildiği anda insanı tatlı bir günaha davet eden “Temptation Room” yani tatlı odası. Şeflerin gözlerinizin önünde hazırladığı Klasik Napoliten tatlılar, tatlı sevmem diyenlerin bile tatmak isteyeceği kadar çekici. “Temptation Room” daki açık mutfak, şeflerin büyük titizlikle sürdürdükleri çalışmaları misafirlere adeta bir sanat gösterisi izleme şansı sunuyor.


Il Riccio; zamanın farklı bir hızla aktığı Bodrum’da; deniz, güneş ve tatilde damak tadından ödün vermek istemeyenler için birbirinden lezzetli özgün reçeteleriyle bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor ve misafirlerine unutamayacakları bir lezzet deneyimi yaşatmayı garanti ediyor.


Geri Dön