26 / 04 / 2024

İlbank Kentsel Dönüşüm Çalıştayı bugün düzenlenecek!

İlbank Kentsel Dönüşüm Çalıştayı bugün düzenlenecek!

Milyar TL’yi aşkın kaynak kullanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 20 Aralık’ta yani bugün İLBANK Ankara Macunköy Sosyal Tesislerinde konuya ilişkin çalıştay düzenleyecek. Etkinlik saat 09:30'da başlayacak.



Bakanlığın düzenlediği çalıştaylar; geniş temsil, beyin fırtınası, ortak akıl, stratejik planlama, bugünün ve geleceğin ihtiyacını karşılama kavramları üzerinden yürütülüyor.

İmar hakkı transferi ile hem mağduriyetlerin giderilmesi hem de kentsel dönüşüm için kaynak oluşturulması yönünde adım atan bakanlık; kentsel dönüşüm çalıştayıyla farklı kesimden temsilcilerin fikir ve önerilerini alacak. 

2014 Aralık ayı itibarıyle, 38 ilimizde toplam 7 bin hektar büyüklüğünde 150 farklı riskli alan ilan edilen ülkemizde, kentsel dönüşüm çalıştayından beklentiler büyük. 

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un uygulanmasından doğan aksaklıkların giderilmesi, kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması, kentsel dönüşüm sürecinde karşılaşılan sorunlara pratik ve yasal çözüm önerileri getirilmesi konularında ilgili, yetkili kuruluşlara yardımcı kaynak teşkil edebilecek bir sonuç raporunun elde edilmesi bekleniyor. 


YER : İLBANK  Ankara  Macunköy Sosyal Tesisleri

TARİH : 20 Aralık 2014 Cumartesi

SAAT: 09:30-17:00  




Geri Dön