28 / 03 / 2024

Ilgaz Dağı'na 1500 metre kayak pisti yapılacak!

Ilgaz Dağı'na 1500 metre kayak pisti yapılacak!

Ilgaz Dağı'nın Çankırı il sınırlarında kalan kısmına bin 500 metre kayak pisti yapılacak



Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Ilgaz Dağı'nın Çankırı il sınırlarında kalan kısmına bin 500 metre kayak pisti, Yıldıztepe Kayak Merkezine ise bir telesiyej ile teleski yapılacağını söyledi.

Vali Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilgaz'ın Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden biri olduğunu belirterek, buraya önemli yatırımlar gerçekleştireceklerini anlattı.

Ilgaz Dağı'nın Çankırı il sınırlarında kalan bölümüne önemli yatırımlar yapılacağını ifade eden Uzun, "Kastamonu İl sınırlarında bulunan telesiyej Çankırı il sınırları içerisinde kalan bölüme uzatılacak. Kastamonu tarafından genişletilecek telesiyej aşağıdaki Derbent Otele kadar inecek. Çankırı tarafından yaklaşık bin 500 metre yeni kayak pisti oluşturulacak" dedi.

Yıldıztepe'nin planlamasının bittiğini anlatan Vali Uzun, şöyle konuştu:
"Yıldıztepe, şu anda onay safhasına geldi. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden onay bekliyoruz. Onayın ardından çalışmalar başlayacak. Yıldıztepe'de yatırımlarla ilgili Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile koordineli çalışıyoruz. Gençlik Spor Genel Müdürlüğünden taahhütname alacağız. Valilik olarak 1,5 milyon lira biz, 2,5 milyonda genel müdürlük desteği ile buraya bir telesiyej kuracağız. Bunun yanında bölgeye Gençlik Spor Genel Müdürlüğü bir tane de teleski kuracak. Yıldıztepe kış turizminde önemli bir yer haline gelecek."

Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Vali Uzun, yatırımları önümüzdeki sezona kadar yetiştirmeyi planlandıklarını bildirdi.
AA


Geri Dön