19 / 03 / 2024

Ilgaz Tüneli'nde sona gelindi!

Ilgaz Tüneli'nde sona gelindi!

İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Ilgaz Tüneli'nde sona gelindi. Ilgaz Dağı geçişini 8 dakikaya düşürecek tünelin 2017 gelmeden hizmete açılması bekleniyor.




Giriş ve çıkışları 'köpek balığı ağzı' şeklinde projelendirilen, biri 5 bin 370, diğeri 5 bin 391 metrelik iki tüpten oluşan Ilgaz Tüneli'ndeki çalışmalar devam ediyor.


AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, bölgeye giderek Karayolları 15'inci Bölge Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı. Milletvekili Çelik, Ilgaz Dağı geçişini 35 dakikada 8 dakikaya düşürecek tünelin aydınlatma, havalandırma sistemleri ile bağlantı yollarının yapımının sürdüğünü söyledi. Çelik, şöyle konuştu:


"Daha önce zaten ışık görme törenini Sayın Başbakanımızla birlikte Nisan ayında gerçekleştirmiştik. O günden beri tünelimizin iç malzemeleri ve ışıklandırma, havalandırma sistemi yapımı hızla devam ediyor. Tünelin bağlantı yollarıyla ilgili çalışmalar da aldığımız bilgilere göre 15-20 gün içerisinde tamamlanacak ve en son bitecek iş bize söylenene göre ışıklandırma konusu. Onu da yıl sonu gelmeden tamamlayacaklarını belirttiler. İnşallah 2017 gelmeden Ilgaz 15 Temmuz Demokrasi Tünelimizi hizmete açmış olacağız. Temennimiz bu yöndedir, umarız bir aksilik çıkmayacaktır."


Yeni Şafak 


Geri Dön