26 / 04 / 2024

Ilgaz’ın zirvesine 22 milyon dolarlık yatırım!

Ilgaz’ın zirvesine 22 milyon dolarlık yatırım!

Ferko İnşaat, Ilgaz Mountain Resort’u yenilerken yanına Ilgaz Mountain adıyla bir otel daha yapacak. 22.5 milyon dolara kurulacak 144 odalı otel Mayıs 2015’te açılacak



Ferko İnşaat, kış turizminin önemli merkezlerinden Ilgaz Dağı’nda hayata geçireceği Ilgaz Mountain Otel ve eski resort tesisinin yenilenmesi için 22.5 milyon dolarlık yatırım yapacak. 12 bin 700 metrekare kapalı alana sahip olacak otelin, hem Ilgaz Dağı’nda tatil yapmak isteyenlerin, hem de kış sporlarının yeni adresi olması hedefleniyor.


Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten, Ilgaz Mountain Otel’in, Ilgaz Dağı’nın 1750 metre yüksekliğindeki 60 bin metrekarelik orman tahsisli alan içerisinde kurulacağını açıkladı. Toplam 12 bin 700 metrekarelik kapalı alan üzerine inşa edilecek otelin, 144 oda ve 268 yatak kapasitesine sahip olacağını kaydeden Meriçten, şunları söyledi:


“İnşaatına bu ay içinde başlayacağımız yeni otelimizi Mayıs 2015’te tamamlamayı planlıyoruz. Otelimiz, konaklamanın yanısıra balo ve konferans salonları ile birlikte aynı anda yaklaşık 700 kişiye hizmet verebilecek. Otelimiz ve var olan resort tesisimizin yenilenmesi için toplam 22.5 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştireceğiz.”


Kayak pisti yenilendi


Ilgaz Dağı’na yapılan yeni kayak pistleri ile ilgili de bilgi veren Meriçten, Kastamonu Valiliği ve İl Özel İdaresi  tarafından 20 milyon lira yatırım ile hayata geçirilen pistlerle buradaki günübirlik konaklama tesislerinin işletmeciliğine de talip olduklarını söyledi.


Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten ise Ilgaz’ın kayak pisti yatırımlarıyla kışın, doğa güzelliği ile de yazın alternatif turizm merkezi olacağını belirterek, şöyle konuştu:


“Geçen yıl Ilgaz Mountain Resort’te 75 bin geceleme gerçekleştirildi. Bu rakam Kastamonu genelindeki gecelemenin yüzde 45’ine denk düşüyor. Havaalanının açılması ve kayak pistlerinin tamamlanmasının ardından burada turizmin 12 aya yayılmasını bekliyoruz. Oluşacak ihtiyacı otellerimizle karşılayacağımızı düşünüyoruz.”


Otel yatırımlarına devam


Meriçten, “Türkiye’nin ilk butik otellerinden Beylerbeyi Bosphorus Palace Hotel ve Dudullu İMES Park Oteli hayata geçirdik. Ilgaz Mountain’den sonra yeni yatırımların fizibilitesini çıkartıyoruz” dedi.


Milliyet




Geri Dön