28 / 03 / 2024

Ilgın Hükümet Konağı açıldı!

Ilgın Hükümet Konağı açıldı!

Ilgın Hükümet Konağı açılış töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanan ılgın Hükümet Konağı’nın hayırlı olmasını diledi.




Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerdeki yatırım hamlesi programları kapsamında Ilgın ve Akşehir’de açılışlar yaptı, vatandaşlarla buluştu. Ilgın Hükümet Konağı açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Özel İdaresi döneminde yapımına başlanan, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanan ılgın Hükümet Konağı’nın hayırlı olmasını diledi.


Konya’nın tamamında önemli yatırımları hayata geçirdiklerini belirterek, yapılan bu çalışmaların Büyük Türkiye hedefine ulaşma amacı taşıdığını kaydeden Başkan Akyürek, “Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en güçlü 10 ülke arasına girme hedefi var. Aynı zamanda devletimizin, hükümetimizin Türkiye Cumhuriyeti’ni 2071 yılında lider ülke yapma hedefi var. Bu hedef Türkiye’de yaşayan bütün insanlarımız için, Türk milleti için konulmuş bir hedeftir. Bu hedefe sadece hükümet programlarıyla ulaşılmaz. Bu hedefe ulaşmak için sivil toplum kuruluşlarının, belediyelerin, iş adamlarının tüm insanların çalışması bir mecburiyettir. Konya belediyeleri olarak hedefin ne olduğunun farkındayız. Yaptığımız bütün çalışmalarda ülkemizin lider ülke yürüyüşüne desteği hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz” dedi.


Lider ülke olabilmek için lider şehirler oluşturmak gerektiğini vurgulayan Başkan Akyürek, lider şehirler için de belediyelerin çok büyük gayret göstermesi gerektiğini, Konya’nın bu konuda çok büyük gayret gösterdiğini ifade etti.


Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, ilçeye yapılan yatırımlar için Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ederken AK parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, son yıllarda yapılan yatırımlarla Anadolu’nun yeniden imarına tanıklık ettiklerini belirtti. Özdemir, Ilgın’a yapılan hükümet yatırımlarını anlatırken yeni alt geçitler ve hemzemin geçit yapımı konusunda ilçe halkına müjde verdi.


Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda Ilgın Hükümet Konağı’nın açılışı hep birlikte yapıldı.


Protokol mensupları açılışın ardından KOMEK Ilgın Kurs Merkezi’ni ziyaret ederek, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dilediler.


AKŞEHİR’DE YATIRIMLAR ANLATILDI


Daha sonra Akşehir Kültür Merkezi’nde ilçe yatırımlarının değerlendirildiği programda Akşehirlilerle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akşehir’e şu ana kadar yapılan su ve kanalizasyon dahil ihale tutarının 60 milyon lira olduğunu belirterek, İplikçi Camii, Arasta Çarşısı, Tahtakale Mescidi’ndeki restorasyon çalışmalarını ilçe belediyesi ile birlikte yürüttüklerini ifade etti. Başkan Akyürek, Akşehir’in daha iyi bir konuma gelmesi ve daha çok yatırım yapmak için hep birlikte çalıştıklarını dile getirdi.


Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın yapılan hizmetleri anlattığı konuşmasının ardından kürsüye gelen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin hem merkeze hem de ilçelere çok sayıda yatırım yaptığını belirterek, “Bu ülkede 2002’de Sayın Cumhurbaşkanımızla başlayan Başbakanımızla devam eden istikrar olmasaydı biz bu yatırımları göremezdik. Hiç birimiz bu hizmetlerin sahibi biziz diyemeyiz. Bu hizmete vesile olan sizlersiniz” dedi.


Konuşmaların ardından AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya Akşehir KOMEK Kurs Merkezi’nin yeni eğitim öğretim yılını başlatarak vatandaşlarla sohbet ettiler.



Konya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön