29 / 03 / 2024

İlhan Niyazioğlu: Ev alırken dikkat edin!

İlhan Niyazioğlu: Ev alırken dikkat edin!

Niyazlar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Niyazioğlu, konut alırken fiyat kadar işçilik kalitesinin de önemli olduğunu vurguladı.



Müteahhitler, durgunluğu faizsiz taksitlendirmelerle aşmaya çalışıyor Haziran'da yapılacak genel seçimler bazı sektörleri olumlu bazı sektörleri de olumsuz etkileyecek. 


Olumsuz etkilenen sektörlerin başında ise inşaat geliyor. Müteahhitler, artan maliyetler ve seçim durgunluğunu, müşterilerine sıfır faizli taksitlendirmelerle aşmaya çalışıyor. 


İnşaat malzemelerine ortalama yüzde 20 zam geldiğini belirten Niyazlar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Niyazioğlu, durgunluk nedeniyle çoğu firmanın bu zammı tüketiciye yansıtmadığını söyledi. Ev almak için en uygun zamanın senenin ilk 6 ayı olduğunu ifade eden Niyazioğlu, ancak bu sene 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin konut satışlarını olumsuz etkileyeceğini savundu Seçim sonrası satışlarda ise en az yüzde 10 civarında artış olmasını beklediklerini anlatan Niyazioğlu, firma olarak satışlarda yaşanan gerilemeyi sıfır faizli ve uzun vadeli taksitlendirmelerle aşmaya çalıştıklarını dile getirdi. 


Konut inşaatında artan yüzde 20 maliyetin bu sene satışlara yansıyacağını da belirten Niyazioğlu, "2014 yılı bizim açımızdan olumlu geçti. Ancak sektördeki maliyet artışının 2015'in ikinci yarısında fiyatlara yansıyacağına inanıyorum. Bu durumda alıcılar ya peşin fiyatına yakın ya da şirket bünyesinde faizsiz kredi kullanma yoluna gidecektir. Bu kapsamda biz de sıfır peşinat, sıfır faizli ve 60 ay vadeli kampanya başlattık. Hedefimiz, her gelir gurubundan insanın ev sahibi olması." diye konuştu. Sektörde orta sınıf gelir grubuna yönelik konut talebinde artış olduğunu belirten Niyazioğlu, yatırımcıların daha çok kent merkezlerini tercih ettiklerini dile getirdi. 


Niyazioğlu, şehirlerde uygulanan kentsel dönüşüm çalışmalarının da sektörün önünü açacağını kaydetti. Niyazioğlu, "Bizim de etkin olduğumuz Kayseri ve Niğde'de çarpık kentleşmenin önüne geçmek için çalışmalar yapılıyor. Bu da bölgedeki firmaları konut geliştirme konusunda yarış içine sokuyor." dedi. 


KONUT ALIRKEN FİYAT KADAR İŞÇİLİK KALİTESİ DE ÖNEMLİ 


Niyazlar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Niyazioğlu, konut alırken fiyat kadar işçilik kalitesinin de önemli olduğunu vurguladı. 


Niyazioğlu şu uyarılarda bulundu; "Mutfak, ailenin prestijini yansıtan salon, binanın cephesini dolaşan balkonlar, genişlik gibi pek çok özellik bir evi satın alırken etkilendiğimiz unsurlar arasındadır. Ancak unutulmaması gereken bir detay var ki o da konutun sağlıklı bir yapı olup olmadığıdır. Konut alırken binanın deprem güvenliği, ısı, ses, su, yalıtımları gibi ömrü uzatan, yangın gerekleri gibi güvenliği sağlayan yalıtımların olup olmadığına bakmak gerekiyordedi. 


Güney


Geri Dön