29 / 03 / 2024

Ilıca'nın çehresini değiştirecek dev projede ihale süreci başladı!

Ilıca'nın çehresini değiştirecek dev projede ihale süreci başladı!

Erzurum Eski Mahalle İkinci Etap Kentsel Dönüşüm Projesı'nde ihale süreci başladı Ilıca'nın çehresi ile birlikte kaderini de değiştirecek proje, ilçede büyük heyecan yarattı Erzurum'da kentsel dönüşümün oncü olan Aziziye'de dev adımlar atılıyor...



5 yılda 500 bin metrekare alanı kamulaştıran. 320 konutu hak sahiplerine teslim eden Aziziye Belediyesi, 90 milyon lirayı kamulaştırma bedeli olarak hak sahiplerine ödedi Gezköy'de 300 bin metrekare. Ilıca Eski Mahalle birinci etapta 30 bin metrekare ve ikinci etapta da 55 bin metrekare olmak üzere. 385 bin metrekare alanın kamulaştırması tamamlanırken, Ilıca'da 81 bin metrekarelik Yeşil Mahalle'de de son aşamaya gelindi. Yine Ilıca'nın merkezinde bulunan 30 bin metrekarelik bahçe de. kent park adıyla mesire alanı olarak ilçeye ve Erzurum'a kazandırılacak. 


İHALE SURECİ BAŞIADI 


Ilıca'nın merkezim ilgilendiren Eski Mahalle ikinci etap için TOKİ'de ihale süreci başladı. 85 bin metrekare ikinci etap için imar planı onaylandı, vazıyet planı. renderlar ve mimari proje de hazırlanarak TOKİ'ye sunuldu.  TOKİ  ile birlikte yürütülen ve Ilıca'nın çehresi ile birlikte kadennı de değiştirecek projenin önümüzdeki bahar mevsiminde temelinin atılması planlanıyor. 85 bin metrekare alanı kapsayan ve Ilıca'nın merkezim ilgilendiren proje içerisinde, 380 konut. 110 işyeri. 1 kültür merkezi ve 30 bin metrekarelik mesire alanı bulunuyor. 


Ayrıntılı Haber


Geri Dön