26 / 04 / 2024

İlimpark Projesi 210 bin metrekare alana kurulacak!

İlimpark Projesi 210 bin metrekare alana kurulacak!

Her yıl bir önceki yılın iki katı oranında yeşil alanı kente kazandıran, Körfezlilerin kullanımına sunan Körfez Belediyesi, İlimpark Projesi ile kenti cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyor.




Her yıl bir önceki yılın iki katı oranında yeşil alanı kente kazandıran, Körfezlilerin kullanımına sunan Körfez Belediyesi, İlimpark Projesi ile kenti cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyor. 210 bin metrekare alana kurulacak olan bu dev proje, Körfezlileri heyecanlandıracak cinsten. Dev alana geçtiğimiz aylarda madenci şehitler için de ayrı bir hatıra ormanı oluşturulmuştu.

 

FESTİVALLER İLİMPARK’TA YAPILACAK

İlimpark Projesi kapsamında; spor kompleksi, alanı çevreleyen modern çitler, seyir terası, izci kampı, göletler, at çiftliği, yöresel halk pazarı, ATV sporları, kır kahvesi, tırmanma duvarı, kaykay pisti, kır lokantası, ahşap büfe, ahşap köprü, değirmen, gözetleme kulesi, çocuk oyun alanları, paintball alanı, bisiklet parkurları, piknik alanları, yağmur barınakları, çim amfi, kafes hayvanları, fayton gezinti alanı, camii (ibadethane), ahşap köprüler yapılacak. Bunlarla sınırlı kalınmayacak; çok amaçlı etkinlik alanı da oluşturulacak ve geleneksel hale gelen bütün festivalleri İlimpark’ta gerçekleştirecek.


Manşet Kocaeli


Geri Dön