26 / 04 / 2024

İlk belediyenin binası restore edildi!

İlk belediyenin binası restore edildi!

Osmanlı Devleti’nin Fransız modelini örnek alan ilk belediyesi olarak 1858 yılında, 6. Daire ismiyle kurulan Beyoğlu Belediyesi’nin, II. Abdülhamid döneminde inşa edilen binası restore edildi.



Osmanlı Devleti’nin Fransız modelini örnek alan ilk belediye oluşumu olarak 1858 yılında, 6. Daire ismiyle kurulan Beyoğlu Belediyesi’nin, II. Abdülhamid döneminde inşa edilen binasının son restorasyonu tamamlandı.



1879-1883 yılları arasında İtalyan mimar Giovanni Battista Barborini’nin tasarımıyla inşa edilen bina, daha önce de birçok kez restore edilmişti. 2012 yılında başlatılan son restorasyon sırasında, ana binanın iki yanına güncel bir stil amaçlanarak yapılmış ek binalar inşa edildi, ana binanın üst bölümüne de ek binalarla aynı stilde bir bölüm yapıldı.



Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, restorasyonla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Binanın üst tarafı, 1900’lerin başında bir restorasyon görmüş, ancak eskinin devamı şeklinde yapılmış, o doğru bir üslup değil. Binanın stilini, ana binanın üzerindeki restorasyonda korumak, böylece ana binayı ön plana çıkartmak istedik.”    



Milliyet





Geri Dön