28 / 03 / 2024

İlk robot oteli Japonya'da hizmete girdi!

İlk robot oteli Japonya'da hizmete girdi!

Japonya'da robotların islettiği "Hennna" (Tuhaf) adlı otel hizmete açıldı. Japonya'da robotlar tarafından işletilen otel hizmete girdi Personel gideri düşük olduğu için oda fiyatı da ucuz.



Japonya'da robotların islettiği "Hennna" (Tuhaf) adlı otel hizmete açıldı. Müşterileri kapıda bir dinozorun karşıladığı otelde, giriş-çıkış işlemleri dahil her şey robodar tarafından yapılıyor. Huis ten Bosch eğlence parkının bir parçası olan otelde bir gecelik oda fiyatı 9 bin yenden (73 dolar) başlıyor. Bu, Japonya standartları için çok düşük bir rakam. Parkın kurucusu Hideo Sadavva personelin robotlardan oluşmasının maliyeti aşağı çektiğini söylüyor. 


İNSAN OTEL GÖREVLİSİ YOK 

Nagasaki Sasebo'daki otelde robot resepsiyon memurlan ve İngilizce konuşan dinozor robotun yanı sıra Japonca konuşan bir Android de bulunuyor. Giriş işlemlerinde yüz tanıma teknolojisi kullanılıyor ve müşteriler dokunmatik ekrana isimlerini giriyorlar. Müşteriler, bavullarını oda numaralannı yazarak robotlara teslim ediyor. Sensörler, vücut ısısını algılayarak odanın sıcaklığını ayarlıyor. Otelin vestiyerinde, araba fabrikalanndakine benzer bir robot çalışıyor. Huis Ten Bosch adlı eğlence parkının bir parçası olan otelde bir gecelik oda fiyatı 73 dolardan başlıyor. Bu, Japonya standartları için çok düşük bir rakam. 


Meydan


Geri Dön