29 / 03 / 2024

İlk tuz oteli olan AKBAK Otel Çankırı'da açıldı!

İlk tuz oteli olan AKBAK Otel Çankırı'da açıldı!

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 2013 Yılı Mali Destekleri kapsamında desteklenen AKBAK Otel, geçen yıl hizmete açıldı. Türkiye'nin ilk "tuz oteli" unvanının sahibi AKBAK Otel, konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor.



AKBAK Otel Genel Müdürü Osman Akbak, "Burası Türkiye'nin ilk tuz oteli. Tesisimiz toplam bin 600 metrekare kapalı alan içinde 33 odaya ve 50 yatak kapasitesine sahip. Ayrıca otelimizde iki adet tuz odası ve toplantı salonları da bulunuyor. Bütün odalarda ısıtma yöntemiyle atmosfere iyon yayan tuz panelleri ile de astım, kronik bronşit ve çeşitli psikolojik rahatsızlıklar başta olmak üzere birçok hastalığa şifa olan tuzun mucizevi ve dinlendirici özellikleri otelimizde misafirlerimize sunuluyor" diye konuştu. Akbak, KUZKA desteği ile Çankırı turizminin hizmetine sunulan otelin, başta sağlık turizmi olmak üzere, İlgaz Dağına yakın olmasından dolayı da kış sezonunda kayak severlere de hizmet edeceğini belirtti. 


Kastamonu Vahşi ve KUZKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şehmus Günaydın da kalkınmayı düşünürken bundan sonra bölgesel düşünmek zorunda olduklarının altım çizdi. Günaydın, "İlgaz Dağı yalnızca Türkiye'nin değil dünyanın da önemli merkezlerinden biri olabilir. Burada kayak tesislerimiz var, bunun yanma kongre merkezleri ve kapalı spor salonları yapılabilir. Hatta eskrim gibi spor dalları için kamp yeri bile olabilir. Çünkü İlgaz bu sporlar için gerekli şartları taşıyor. İlgaz, elimizde önemli bir hazine" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön