26 / 04 / 2024

İlk 'yeşil' proje Meridian zincir kuruyor!

İlk 'yeşil' proje Meridian zincir kuruyor!

Varyap İnşaat'ın TOKİ ile birlikte Ataşehir'de başlattığı ve ilk 'yeşil' projesi 'Varyap Meridian' için Dubai'den Çin'e kadar "Arsa bizden, bu projeyi birlikte yapalım" teklifi geldi



Varyap İnşaat, Ataşehir'de TOKİ'nin kalan son arazisi üzerinde  TOKİ  iştIraki Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeli ile hayata geçirmeye hazırlandığı ve yeşil bina tasarımı için standart olarak kabul edilen LEED kriterlerine göre inşa edilerek yüzde 40 enerji ve su tasarrufu sağlayan ilk projesi 'Meridian'in benzerini yapmak için kolları sıvadı. Türkiye'nin yüzde 90'ı yeşil alandan oluşan ilk 'yeşil' projesi için Dubai'den Katar'a, Abu Dhabi'den Çin'e kadar pek çok ülkeden talep geldi. Haziran'da Milano'da gerçekleştirilen EIRE Gayrimenkul Fuarı'nda projeyi tanıttıklarını söyleyen Varyap İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, "Projede dünya çapında 15 bürosu bulunan ve aynı zamanda Dubai'deki Palmiye Adaları'nın da mimari çizimini yapmış mimarlık bürolarından İngiliz kökenli RMJM şirketi ile çalışıyoruz. Onun aracılığıyla bize bu ülkelerden "Arsa bizden, gelin bu projeyi birlikte yapalım" teklifi geldi. Biz de buna sıcak bakıyoruz. 3 yıl içinde bu ülkelerde de Meridian zinciri kurmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Varlıbaş, uzun vadeli hedeflerinin tasarruf oranını yüzde 80'e çıkaran hatta tamamen kendi enerjisini üreten sıfır enerji maliyetli evler üretmek olduğunu açıkladı.

İlk 200 daire 1 ayda satıldı
1.500 konut, 5 yıldızlı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlardan oluşan Varyap Meridian projesinin Nisan'da satışa çıkarıldığını söyleyen Varlıbaş, projede ilk 200 dairenin 1 ayda satıldığını, projenin tamamına ise 5 katı kadar talep geldiğini açıkladı. Varlıbaş, "Projede fiyatlar 180 bin liradan başlıyor, 750 bin liraya kadar çıkıyor. Eylül sonunda da 450 dairelik ikinci etabın satışları başlayacak. Fiyatlar yüzde 15-20 artmış olacak" diye konuştu.

'Yeşil bina' nasıl tasarruf sağlıyor'
* 40 katlı 2 kule, 60 katlı ve 28 katlı birer kule ile 2 adet 19 katlı kuleden oluşan Varyap Meridian'de konutların güneşe ve rüzgara olan yönleri, büyüklükleri ve yükseklikleri tasarruf sağlayacak hesaplamalarla yapılıyor.

* Binalarda doğaya uyum sağlama, atıkları değerlendirilme, daha az su ve enerji harcama gibi standartları kapsayan LEED kriterleri, enerji ve suda yüzde 40'a ulaşan tasarruf imkanı tanıyor.

* Örneğin sistemde yağmur suyu depolanıp dönüştürülerek yeniden kullanılıyor. Her daire, doğal havalandırması olacak şekilde tasarlanıyor.
Vatan


Geri Dön