16 / 04 / 2024

İlkadım'da dönüşüm TOKİ ile değil, müteahhitlerle olacak!

İlkadım'da dönüşüm TOKİ ile değil, müteahhitlerle olacak!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Hastanebaşı Camisi'nde kılınan sabah namazı sonrası esnaf ve mahalle sakinleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Hastane Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümü TOKİ ile değil, Samsunlu müteahhitlerle gerçekleştireceklerini söy




İLKADIM Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Hastanebaşı Camisi'nde kılınan sabah namazı sonrası esnaf ve mahalle sakinleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Hastane Mahallesi sakinlerinin bağrına bastığı Başkan Tok'un buluşması mahallenin iki cami cemaatini bir araya getirdi. Hastanebaşı ve İncirlikdibi Camileri cemaatinin aynı sofrada buluştuğu kahvaltıda birlik ve beraberlik ruhu yürekleri birleştirdi. 

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada Hastane Mahallesi'niıı sorunlarını bildikleri ni söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok. Samsun'un denizi en iyi noktadan gören Hastanebaşı'nm kentin en güzel mahallerinden birine kavuşturmak için çalıştıklarını söyledi. 



"HERKES YERİNDE DÖNÜŞÜM İSTİYOR" 


Hastane Mahallesinin sıkıntılarını sorunlarını bildiklerini, yerinde istişare yaparak çözüme kavuşturma yolunda çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Tok, "Hastane Mahallemizin en güncel sıkıntısı kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşüme her şeyden fazla önem veriyoruz. Sadece Hastane Mahallesi değil ilçemizin çoğu mahallesinde bu dönüşüme ihtiyaç var. Bizler geçtiğimiz dönem görev Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallelerinin planlamalarını, imar uygulamalarını yaptık. O günden bu güne kadar hiç bir şey yapılmamış. 

Biz bugün son noktaya getirdik. Bu iki mahalledeki halkımızla masaya oturacak hale getirdik. Biz esas sorunu zamanında çözdük. Biz emsal artışını 4 olarak yaptık. Biz bunu vatandaşnnızı mağdur etmemek için yaptık. Kentsel dönüşümde halkımız mağdur olmasın diyerek bu hizmeti gerçek leştirdik. Bu işleri önceleri konuşurken halkımızdan çok tepki alıyorduk. Bizim evlerimizi yıkacak mısın, bizleri buradan atacak mısın diye. Ama şündi geldiğimiz noktada aynı vatandaşlarnnız lütfen bizim burada başlasın diyerek rica ediyor. 

Tekrar biz bu işin altına elimizi koyduk ve çalışmalara başladık. Önce planlama yapacağız. Bu çalış maların ardından mahallelerimizde kentsel dönüşümün alt yapısını oluşturmuş olacağız. Dönüşümü yerinde yapacağız.  TOKİ  ile değil. Samsunlu müteahhitlerle bu işi gerçekleştireceğiz" diye konuştu. 



"HALKIMIZIN KONFORU İÇİN ÇALIŞIYORUZ" 


Samsun en iyi mevkisinde, denizi en iyi cepheden gören Hastane mahallesinde standartları yüksek, konforlu ve sosyal donatı alanlarıyla modern konutların inşa edilerek bölgenin cazibesinin art tırılması gerektiğini söyleyen İlka dım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Halkımızın rızası doğrultusunda yerinde dönüşümü gerçekleştirerek standartları yüksek, konforlu, otoparkı, alışveriş merkezi, yeşil alanı ve oyun parkı olan modern bir site inşa ederek bölgenin caz ibesini artıracağız. Halkımız bu konutlarda ferah ve huzur dolu bir yaşam konforuna sahip olacak" dedi. 


Olay


Geri Dön