29 / 03 / 2024

İlkadım'da ‘Prestijli Cadde ve Sokaklar Projesi’ sürüyor!

İlkadım'da ‘Prestijli Cadde ve Sokaklar Projesi’ sürüyor!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kuyumcular Caddesi’ndeki çalışmaları kontrol etti. Başkan Tok, eski ticaret ve alışveriş merkezlerin canlı tutulması yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade etti.



İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kuyumcular Caddesi’nde yapımı tamamlanan çevre düzenleme çalışmalarını kontrol etti.


Kuyumcu Caddesi esnafının büyük memnuniyet duyduğu çalışmadan ötürü teşekkür alan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, eski ticaret ve alış veriş merkezlerin diri ve canlı tutulması yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade etti. 


İnsana dokunan ve gönüllere değen projeler ürettiklerini ifade eden Başkan Tok, esnaflarla ile çay içerek bir süre sohbet etti. 


Kuyumcular Caddesi’nde dükkanları bulunan esnafları iş başında ziyaret ederek ‘hayırlı ve bol kazanç’ temennisinde bulunan Başkan Erdoğan Tok, “Samsun ekonomisinin temel aktörü olan esnafları düşünen belediyecilik icrasıyla ‘Prestijli Cadde ve Sokaklar Projesi’ kapsamında Samsun’un eski alış veriş caddeleri üzerine bir dizi çalışma başlattık. Granit taş döşeme ve çevre düzenleme çalışmalarımızla Kuyumcular Caddesi’ni modern, ferah ve yeni görünümüne kavuşturduk. Çalışmamızla cadde örnek bir ticaret merkezi oldu” dedi.


Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan belediyecilik anlayışı çalıştıklarını kaydeden Tok, “Samsun’un en eski yerleşim merkezlerinden birisi olan İlkadım’da tarihi ve kültürel birçok varlık ve eserler mevcuttur. Bu manada bu eserleri canlandırmak ve geleceğe aktarmak amacıyla ilçemizde eski Samsun evlerini yaşatma ve tarihi çeşmelerle ilgili de titiz bir çalışma başlattık” diye konuştu.


Hürriyet Yerel




Geri Dön