20 / 04 / 2024

İlkadım'daki kentsel dönüşüm Samsun'lu müteahhitlerle yapılacak!

İlkadım'daki kentsel dönüşüm Samsun'lu müteahhitlerle yapılacak!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Hastanebaşı Camii'nde kılınan sabah namazı sonrası esnaf ve mahalle sakinleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Tok'un buluşması mahallenin iki camii cemaatini bir araya getirdi.




Başkan Tok, kentsel yenileme çalışmalarını yerinde dönüşüm projesiyle gerçekleştireceklerini ifade etti İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Hastanebaşı Camii'nde kılınan sabah namazı sonrası esnaf ve mahalle sakinleriyle kahvaltıda bir araya geldi. 

Hastane Mahallesi sakinlerinin bağrına bastığı Başkan Tok'un buluşması mahallenin iki camii cemaatini bir araya getirdi. 

Hastanebaşı ve İncirlikdibi Camii cemaatinin aynı sofrada buluştuğu kahvaltıda birlik ve beraberlik ruhu yürekleri birleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada Hastane Mahallesi'nin sorunlarını bildiklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun'un denizi en iyi noktadan gören Hastanebaşı'nın kentin en güzel mahallerinden birine kavuşturmak için çalıştıklarını söyledi. 


HERKES YERİNDE DÖNÜŞÜM İSTİYOR 

Tok, "Hastane Mahallemizin en güncel sıkıntısı kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşüme her şeyden fazla önem veriyoruz. Sadece Hastane Mahallesi değil ilçemizin çoğu mahallesinde bu dönüşüme ihtiyaç var. Bizler geçtiğimiz dönem Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallesinin planlamalarını, imar uygulamalarını yaptık. O günden bu güne kadar hiç bir şey yapılmamış. Biz bugün son noktaya getirdik. Bu iki mahalledeki halkımızla masaya oturacak hale getirdik. 

Biz esas sorunu zamanında çözdük. Biz emsal artışını 4 olarak yaptık. Biz bunu vatandaşımızı mağdur etmemek için yaptık. Kentsel dönüşümde 'halkımız mağdur olmasın' diyerek bu hizmeti gerçekleştirdik. 

Bu işleri önceleri konuşurken halkımızdan çok tepki alıyorduk. 

Ama şimdi geldiğimiz noktada aynı vatandaşlarımız 'lütfen bizim burada başlasın'diyerek rica ediyor. Tekrar biz bu işin altına elimizi koyduk ve çalışmalara başladık. Önce planlama yapacağız. Bu çalışmaların ardından mahallelerimizde kentsel dönüşümün alt yapısını oluşturmuş olacağız. Dönüşümü yerinde yapacağız.  TOKİ  ile değil, Samsunlu müteahhitlerle bu işi gerçekleştireceğiz" diye konuştu



Gazete Gerçek


Geri Dön