26 / 04 / 2024

İlknur Denizli: Kentsel dönüşüme Kordon’dan başlayın!

İlknur Denizli: Kentsel dönüşüme Kordon’dan başlayın!

İzmir Karabağlar’da muhtarlarla biraraya gelen İlknur Denizli, İzmir’deki kentsel dönüşüm problemine değinerek, “Kentsel dönüşüme nereden başlasak diye soruyorlar. Ben de yıkıma Kordon’dan başlayın diyorum” dedi




AK Parti  İzmir  Milletvekili İlknur Denizli, muhtarlarla Karabağlar'da bir araya geldi. 53 muhtar ve Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç'un katıldığı toplantıda muhtarlar kentsel dönüşüm, okullar, doğalgaz, ulaşım, sentetik uyuşturucular konularında sorunlarını anlattılar. Karabağlar'ın en önemli sorununun kentsel dönüşüm olduğunu belirten İlknur Denizli, "Ne yazık ki bu alanda son 10 yılda yapılmış hiçbir şey yok. Hem Büyükşehir hem de Karabağlar Belediyesi Karabağlar'da kentsel dönüşüm konusunda şimdiye kadar yetersiz kaldı. Soruna bütüncül bir yaklaşım sergileyen çağdaş ve yenilikçi bir vizyon Karabağlar'da ne yazık ki yok" dedi.


"Yerinde dönüşüm"

Hükümet olarak yaklaşımlarının yerinde kentsel dönüşüm olduğunu ifade eden Denizli, "Vatandaşlarımızın hoşnut olacağı bir dönüşüm. 3 bine yakın depo konut yapılacak. Bazı vatandaşlarımız depo konutlara yerleştirilecek. Bölgesindeki dönüşüm bittiğinde ise isterse yaşadığı mahalleye geri dönecek. Ancak vatandaş depo konutta kalmak isterse de orada kalabilecek" dedi. Kentsel dönüşüm için bina yıkmaya Kordon'dan başlamak gerektiğini ifade eden İlknur Denizli, "Kentsel dönüşümün ve depreme dayanıklı çağdaş konut problemi İzmir'de sadece Karabağlar ilçesinin sorunu değil. İzmir kent merkezinin neredeyse tamamında bu sorun var. İzmir'de kentsel dönüşüme nereden başlasak diye soruyorlar. Ben de yıkıma Kordon'dan başlayın diyorum" diye konuştu.

İzmir gibi çok geniş bir alanda kentsel dönüşüm yapılacak bir kentte, o kentin ortaya çıkacak parasal maliyeti finanse edebilmesi gerektiğini ifade eden Denizli, "Benim görüşüm ise İzmir'in şu anda kentsel dönüşümü finanse etmekte zorlanacağı yönünde. Düşük yeni yatırım oranı ve artan işsizlik ile İzmir'de kentsel dönüşüm kolay değil. Bu şartlar altında kentsel dönüşümün 3-5 yılda bitirilebileceğini düşünmüyorum" açıklamasını yaptı.


Deprem olursa kıyıda yıkım büyük olur

Olası bir depremde kıyı kesiminde büyük bir yıkım olma ihtimalinin göz ardı edilemeyeceğini dile getiren İlknur Denizli, "Sosyal donatılarıyla, eğitim ve yeşil alanlarıyla modern yepyeni bir kent kurmamız gerekiyor. Bir an önce birlikte adım atarak bu kenti daha yaşanabilir bir hale getirmemiz gerekiyor" dedi.



Yeni Asır





Geri Dön