23 / 04 / 2024

İller Bankası Antalya 5. Bölge Müdürlüğü binası yenileniyor!

İller Bankası Antalya 5. Bölge Müdürlüğü binası yenileniyor!

Dumlupınar Bulvarı üzerinde 54 yıldır hizmet veren İller Bankası Antalya 5. Bölge Müdürlüğü başta hizmet binası olmak üzere, yemekhane ve sosyal tesisler yıkılarak yenileniyor



İller Bankası A.Ş. Antalya 5. Bölge Müdürlüğü Dumlupınar Bulvarı'nda 1961 yılından bu yana kullandığı hizmet binasını ve yemekhane ile misafirhaneyi bünyesinde barındıran sosyal tesis binası ihtiyacı tam olarak karşılamadığı için yenilenmesine karar verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesindeki llbank mülkiyetinde başka herhangi bir arazi bulunmaması sebebiyle tesisler için gerekli alan ihtiyacı mevcut kampüs içerisinde çözülmek zorunda kalındığı ifade edildi. 


Tesiste neler var Hazırlanan imar planı değişikliği ile daha önceki planda kamusal kullanım olan Resmi Kurum Alanı, kamusal kullanım içeriği değiştirilmeden yine Resmi Kurum Alanı olarak düzenlendi, yapılan etütler çerçevesinde llbank muhtemel ihtiyacı olacak kapalı alan büyüklüğünü sağlaması için ise 6 katlı yeni bina yapılması planlandı. Kampüs içerisinde betonarme beş katlı bölge binası, iki adet 6 katlı lojman binası, bir adet konukevi olarak kullanılan iki katlı sosyal tesis binası, bir adet 2 katlı sosyal tesis binası (çamaşırhane, mescit, soyunma odaları, yatakhane olarak kullanılan), bir adet 3 katlı sosyal tesis binası bulunuyor. 


1961 yılında nakledilmişti 1955 yılında da Burdur 4. Bölge Müdürlüğü olarak kurulan ve 9 ay burda faaliyet gösterdikten sonra İsparta'ya nakledilen Bölge Müdürlüğü, İsparta'da 6 yıl hizmet verdi. 1961 yılında Antalya'ya nakledilen ve 5. 

Bölge Müdürlüğü adını aldı.



Antalya İleri / Umut ÖZEN 


Geri Dön