19 / 04 / 2024

İller Bankası binası yıkıldı!

İller Bankası binası yıkıldı!

Cumhuriyetin ve Başkentin simge mekanlarından biri olan Ulus'taki İller Bankası binası, gece yarısı ekipler tarafından yıkıldı.



Cumhuriyetin ve Başkentin simge mekanlarından biri olan Ulus'taki İller Bankası binası, gece yarısı ekiplerce yıkıldı.  Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi, Mimarlar Derneği 1927 ve akademisyenler İller Bankası'nın yasalara aykırı bir şekilde, oldu bittiye getirilerek yıkıldığını belirtti. İller Bankası önünde basın açıklaması yaparak yıkımı protesto eden mimarlar ve akademisyenler, "Çivi bile çakılmaması gereken tescili İller Bankası'nın yıkımı durdurulmalı. Tescilli taşınmaz kültür varlığı olan bu binanın yıkımında kimlerin sorumluluğu var ise hepsi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Kültür  mirasının yok edilmesi, Cumhuriyet'in izlerinin silinmesini asla kabul etmedik, etmeyeceğiz" diye konuştu. 


Açıklamaya, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Muteber Osmanpaşaoğlu, Ayşen Gül Şimşek, ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydan Balamir, Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Serpil Özaloğlu, Mimarlar Derneği 1927 adına Zeynep Önen ve vatandaşlar katıldı.  



Milliyet Ankara 


Geri Dön