25 / 04 / 2024

İller Bankası'nın arsa satışlarında ihale tarihleri belli oldu!

İller Bankası'nın arsa satışlarında ihale tarihleri belli oldu!

İller Bankası'nın hasılat paylaşımı usulü arsa satışları Maltepe ve Tuzla'daki arsalar için 12 ve 25 Nisan'da ihale yapılacak...



İller Bankası AŞ'nin, hasılat usulüyle satacağı arsaların ihale tarihleri belli oldu. 

     Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Maltepe'de satışa çıkarılan 42 dönümlük arsanın ihalesi, 12 Nisan'da gerçekleştirilecek. D-100 karayolundaki arsanın imar durumu, yatırımcılara, ticaret ve konut alanında yatırım yapma imkanı sağlıyor. Tuzla Posta Mahallesi'nde, imar durumu ''tercihli turizm alanı'' olan 42 dönümlük arsanın ihalesi de 25 Nisan'da yapılacak. 

     İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğünün yer aldığı arsanın ihalesi ise tamamlanarak, sözleşme aşamasına gelindi. Böylece Bankanın gerçekleştirdiği ilk arsa satışı yapıldı. 14 dönümlük arsanın imar durumu ticaret ve hizmet alanı olarak değerlendirilecek. Buna göre, arsa üzerinde apart otel ve rezidans, yönetim ofisleri, büyük alışveriş merkezleri, banka ve finans kuruluşları, toptan ve perakende ticaret, sosyal ve kültürel kuruluşlarla turizm ve konut kullanımları bir arada veya münferit yer alabilecek. 

     Esenler İnşaat/Şevket Demir iş ortaklığının kazandığı arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesine göre, asgari banka payı toplam geliri 22 milyon 365 bin lira olacak. 

     Arsa satışlarıyla elde edilecek karın yarısı, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesinde kullanılacak hesaba aktarılırken, kalanı ise yerel yönetimlerin yeni yatırımlarının finansmanında ve çevreye duyarlı projelerin hibesinde kullandırılacak. 



AA


Geri Dön