23 / 04 / 2024

İmar Affı süresi 5 yıl uzatılsın!

İmar Affı süresi 5 yıl uzatılsın!

İmar mağdurları af için meydanda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe verdiler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle görüştüler; yasanın kaldırılmasının adil olmadığını ifade ettiler.



İzmir Milliyet K arabağlar, Menemen, Narlıdere, Buca, Karşıyaka, Gaziemir, Bayraklı ilçeleriyle Kadifekale, Ballıkuyu, Uzundere ve Ege mahallelerinde ilan edilen kentsel dönüşüm alanlarındaki hak sahipleri, mayıs ayında sona erecek olan 2981 sayılı İmar Affı Yasası'nm 5 yıl ötelenmesi için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne ve bağlı olduğu belediyelere dilekçe verdi. 


Belediyeleri göreve çağıran dilekçelerin yanı sıra istanbul'daki kentsel dönüşüm mağdurları ile beraber kurulan Mahalleler Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşme gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan İzmir Kentsel Dönüşüm Platformu üyesi vatandaşlar "Barınma haktır engellenemez", "Ranta değil halka hizmet", "Sürgüne hayır" sloganları ile 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası'nı protesto etti. 


Görevinizi yapın Egedesonsöz'den Onur Deniz'in haberine göre, platform adına açıklama yapan Zeynal Kolçak, belediyelerin vatandaşa destek olmasını istedi. Kolçak, "Yerleşim alanımızın hukuki güvenceye kavuşturulması bakımından; hem arsa mülkiyeti, hem planlama, hem ue mevcut yapı stokunun ruhsatlandırılması bakımından kamu idarelerine açık görevler vermektedir. 


Yerleşim alanımıza dair bu sorunlar çözülmeden "Riskli Alan ve Kentsel dönüşüm uygulamaları dayatılmaya çalışılmaktadır. Süreçler 2981 sayılı yasa kapsamında işletilmeden yasanın kaldırılması adil değildir. 2981 sayılı kanunun yüklediği görevleri yerine getirmelerini istiyoruz" dedi. 


Ankara zirvesi CHP, MHP, HDP Grup Başkan Vekilleri ve Genel Başkanlıkları tarafından mağdurların haklı bulunması üzerine partiler teklifi meclise sunmuşlardı. Aynı zamanda dün belediye önünde gerçekleştirilen eylemle beraber Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirildi. 

Görüşmenin ayrıntıları hakkında henüz bilgi verilmedi. 


Milliyet Ege


Geri Dön