28 / 03 / 2024

İmar Affı Yasası 3 yıl daha uzatıldı!

İmar Affı Yasası 3 yıl daha uzatıldı!

İmar Affı yasasının süresinin uzatılması talebiyle İstanbul ve İzmir'den 51 mahallenin Ankara'ya yaptığı çıkarma sonuç verdi. 3 yıl uzatılan yasa, 15 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.




2012 yılında yürürlüğe giren 6306 sayılı 'Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanunun 23. Maddesi, gecekondulara imar affının yolunu açan '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nın Mayıs ayı itibariyle yürürlükten kaldırılmasını öngörüyordu. Yıllardır tapularına kavuşamayan mahallelerin bir araya gelerek oluşturduğu Mahalleler Birliği, bu maddenin iptali ya da imar affı yasasının uzatılması teklifi ile 9-10 Mart tarihinde Ankara'ya gitmiş, hazırladıkları kanun teklifini TBMM'de grubu bulunan bütün partilere sunmuştu. Mahallelilerin kanun süresinin uzatılmasına ilişkin talebi kabul edildi. 15 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasıö hakkındaki kanunun 38. Madde'sinde “16/5/2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 24 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “üç yıl ibaresi “altı yıl olarak değiştirilmiştir" yer aldı.


GAZİOSMANPAŞA: Sarıgöl, Karayolları, Pazariçi, Yenidoğan, Bağlarbaşı, Barbaros Hayrettin, Kazım Karabekir, Mevlana, Yenimahalle, Yıldıztabya ve Merkez Mahallesi


SARIYER: Derbent, Kazım Karabekir, Hisarüstü, Emirgan, Pınar, Reşitpaşa, Ferahevler, Çamlıtepe, Fatih Sultan Mehmet, Çayırbaşı, Kocataş ve PTT Evleri.


BEYOĞLU: İstiklal, Örnektepe, Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Hacıhüsrev, Piripaşa ve Piyalepaşa Mah.


EYÜP: Karadolap Mah.


BAYRAMPAŞA: Vatan Mah.


BEŞİKTAŞ: Etiler Rumelihisarı 


ESENLER: Atışalan Havalanı, Çiftehavuzlar, Oruçreis 1, Oruçreis 2, Tuna Mahalleleri


GÜNGÖREN: Tozkoparan


KADIKÖY: Fikirtepe, Dumlupınar, Eğitim ve Merpenköy


KARTAL: Yukarı, Kordonboyu, Yunus Mah.


KÜÇÜKÇEKMECE: Fatih ve Kanarya 


PENDİK: Batı, Dumlupınar Mah.


SULTANGAZİ: Cumhuriyet


TUZLA: İçmeler


ÜSKÜDAR: Burhaniye


Zeytinburnu: Sümer Mah.


BAĞCILAR: Demirkapı, Evren, Göztepe ve Kemalpaşa Mah.




Türkiye


Geri Dön