26 / 04 / 2024

İmar Bankası'nın yeni mağduru avukatlar oldu

İmar Bankası'nın yeni mağduru avukatlar oldu

Kapatılan İmar Bankası mağdurları adına açtıkları davaları kazanmalarına rağmen devletin sonradan mudilerle anlaşma yoluna gitmesi nedeniyle vekalet ücretlerini alamayan avukatlar, Danıştay'a itiraz başvurusunda bulunuyor



Kapatılan İmar Bankası mağdurları adına açtıkları davaları kazanmalarına rağmen devletin sonradan mudilerle anlaşma yoluna gitmesi nedeniyle vekalet ücretlerini alamayan avukatlar, Danıştay'a itiraz başvurusunda bulunuyor.  Ankara  4. idare Mahkemesi'nin lehte verdiği karar Danıştay 13. Dairesi'nde henüz daha temyiz aşamasında iken ana paranın ve Bakanlar Kurulu'nda belirlenen oranda da bir faiz ödemesi yapılacağına karar verilmesinin ardından konusuz kalan dava nedeniyle vekalet ücretlerini alamayan binlerce avukat mağdur duruma düşürüldü.

Danıştay 13. Dairesi'ne itiraz başvurusunda bulunan Antalya Barosu avukatlarından Cengizhan Gököz, 22.11.2010 tarihli dilekçesinde vekalet ücretiyle ilgili alman kararın hukuki olmadığım belirterek Türkiye çapında binlerce avukatı ilgilendiren bu konunun gerekirse Avrupa insan Haklan Mahkemesi'ne götürüleceği uyarısında bulundu.

Gököz, vatandaşın anlaşma teklifini kabul etmek zorunda kalmasının en önemli etkeninin, yargıda davanın daha ne kadar süreceğinden duyduğu kaygı olduğuna da işaret etti.
Cumhuriyet/Faruk Keskin


Geri Dön