26 / 04 / 2024

İmar durumu geçerlilik süresi ne kadardır?

İmar durumu geçerlilik süresi ne kadardır?

İmar durumu belgesi, herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor. Peki, imar durumu geçerlilik süresi ne kadardır? İşte imar durumu geçerlilik süresi..



İmar durumu geçerlilik süresi ne kadardır?

İmar durumu belgesi, herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor.


İmar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiğini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri belirten kadastral durumu da işleniyor.


İmar durumu geçerlilik süresi ne kadar?

İmar durum belgesinin geçerlilik süresi, herhangi bir plan tadilatı olmaması halinde 1 yıl olarak belirleniyor. Son 1 yıl içinde imar durum belgesine binaen yapı ruhsatı verilmemesi halinde, yeniden imar durum belgesi alınıyor.


İmar durumu sorgulama:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 3194 Sayılı Kanunun 8.maddesine göre ilan edilen imar planları da İBB'nin web sayfasında açıklanıyor. 


Sorgulama kriterleri:

İlçesi:

Mahallesi:

Plan Türü:

Plan Ölçeği :

İlana Çıkış Tarihi :

İlan Bitiş Tarihi:


Sorgulamalar, taşınmazın bağlı olduğu belediyenin resmi web sayfasından da yapılabiliyor. Ayrıca imar planı sorgulama için, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye gidip müracaat edilebiliyor.



İmar durumu harcı 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön