24 / 04 / 2024

İmar planı alanlarında en büyük alan konutlara!

İmar planı alanlarında en büyük alan konutlara!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden edinilen en son oluşturulan 2012 Yılı Çevre Durum Raporu bilgilerine göre Kayseri'deki imar planı alan kullanımında en çok alanın konutlara verildiği belirlendi.



Kayseri'deki imar planı alanlarında en büyük alanın konutlara ayrıldığı ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden edinilen en son oluşturulan 2012 Yılı Çevre Durum Raporu bilgilerine göre Kayseri'deki imar planı alan kullanımında en çok alanın konutlara verildiği belirlendi. Tabloda yer alan; 'Konut Alanları, Park Alanları ve Refüjler, İlköğretim Tesisleri ve Kreş Alanları, Ortaöğretim Tesisleri, Meslek Liseleri ve Üniversite Alanları, Ticaret Alanları, Sanayi Alanları, Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanları, Resmi Kurum Alanları, Askeri Alanlar, Sosyal Tesis Alanları, Dini Tesis Alanları, Sağlık Tesis Alanları ve Tarım Alanları' şeklinde bölümlere ayrılmış raporda en büyük yerin 'Konut Alanları'na ayrılmış olduğu kaydedildi. 


KONUT ALANLARI 1451 HEKTAR 


Verilen tabloda en büyük alanı 1451 hektar ile konut alanları kaplarken, onu; 1122 hektar ile park alanları ve refüjler takip etti. 


Üçüncü sırada ise 743 hektarlık bir alan ile tarım alanları yerini aldı. Tabloda diğer alanlar ve türleri ise sırasıyla şu şekilde oldu; 565 hektar ile sanayi alanları, konut dışı kentsel çalışma alanları, 507 hektar ile resmi kurum alanları, 117 hektar ile ticaret alanları, 88 hektar ile ilköğretim tesisleri, kreş alanları, 65 hektar ile askeri alanlar, 42 hektar ile orta öğretim tesisleri, meslek lisesi, üniversite alanları, 28 hektar ile dini tesis alanları, 24 hektar ile sağlık tesisi alanları ve 16 hektar ile sosyal tesis alanları


Kayseri Anadolu Haber


Geri Dön