20 / 04 / 2024

İmar planları Karabağlar'ın değerini artıracak!

İmar planları Karabağlar'ın değerini artıracak!

Karabağlar Müteahhitler ve İş Adamları Derneği Başkanı Hasan Özkaya, inşaat sektörünün sorunlarını değerlendirdi. Özkaya, Karabağlar'ın imar planlarının ilçenin değerini artıracağını söyledi.



Karabağlar Müteahhitler ve İş Adamları Derneği Başkanı Haşan Özkaya, sektörün sorunlarını anlattı. Özkaya, örgütlendikleri ilçede işleri "yama üstüne yama yapılmış gibi" diye tanımladı. Özkaya, "Karabağlar değerinin altında seyrediyor. İmar planları, ilçenin değerini artıracaktır" diye konuştu. 


500 bini aşan nüfusu ile İzmir'in gözde ilçeleri arasında yer alan Karabağlar'ın imar sıkıntısı devam ediyor. Sıkıntıya çözüm bulmak ve ilçenin kalitesini artırmak için kolları sıvayan Karabağlar Müteahhitler ve İş Adamları Derneği (KAMİDER) bürokratik işlemlerden dolayı hizmetin yavaş ilerlediğini belirterek çözüm bulunmasını istedi. Dernek Başkanı Haşan Özkaya, "40 yıl önce yapılması gereken imar planları bugün yapılıyor. Sıkıntı büyük. İmar planları ilçenin değerini artıracaktır" dedi. 


Haşan Özkaya kimdir, bizimle paylaşır mısınız? 

1984 Erzurum İspir doğumluyum. Evliyim, 2 çocuğum var. Askerliğimi yaptıktan sonra 20 yaşında ticarete atıldım. Mevlam fırsat verdi; elimizden gelen gayreti gösterdik. Belirli bir noktaya geldik. Bundan sonra da ilimize, ilçemize hizmet etmek için çalışacağız. 


Açılımı Karabağlar Müteahhitler ve İş Adamları Derneği olan KAMİDER'i anlatmak istersek, neler söyleyebiliriz? 

KAMİDER olarak Karabağlar'a hizmet etmeye çalışıyoruz. Karabağlar'da sektörümüzün 400'e yakın temsilcisi bulunuyor. Bizim bünyemizde ise 150 üye mevcut. Karabağlarda yaşayan bütün meslektaşlarımızla  İzmir  ve Karabağlar için çalışmak istiyoruz. Herhangi bir siyasi propaganda yapmadan Karabağlar'da birlikte hareket etmek istiyoruz. Vatanını, toprağını, milletini, bayrağını seven herkese kapımız açık. Biz, amacımız dışında hiçbir faaliyet yürütmedik, yürütmeyeceğiz. KAMİDER olarak sektörümüz ile alakalı faaliyetler yürüterek faydalı olmaya çalışacağız. Karabağlar Belediyesi'ne yakın bir yere taşındık. Yeni hizmet binamızın belediyeye yakın olmasını istedik. Karabağlar, sosyo-kültürel yapısı çok yüksek bir ilçe. Çok çeşitli bir kültüre sahibiz. Bu yüzden siyaset yapma şansımız yok. 


Sektörünüzün sıkıntıları nelerdir? 

Sektör olarak; yatırım anlamında sıkıntı yok. 


BÜROKRATİK SIKINTI VAR'' 

Öte yandan, Karabağlar Belediyesi ile aramızda sıkıntılarımız mevcut. Bu sıkıntının kişisel olduğunu söyleyemem ancak bürokratik olarak sıkıntılarımız mevcut. Karabağlar'da ve Türkiye'de bu sıkıntıyı çözemiyoruz. 500 bin nüfuslu bir ilçe. 40 yıl önce yapılması gereken planlar bugün yapıldığı için sıkıntı yaşıyoruz. 58 mahallemiz var 15 tanesi çevre ve şehircilik bakanlığı kapsamında kentsel dönüşüm projesi kapsamında. Diğer 4 katlı bir yapısı olan mülk sahibine kentsel dönüşüm ile istediğini veremiyoruz. Ayrıca emsal oranında inşaat izni veriliyor. Bu emsal kararının da Karabağlar'a yetmeyeceğini düşünüyoruz. Bu oranın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konularda Karabağlar Belediye'sinin yardım etmesi gerekiyor. 


İlçenin sıkıntıları nelerdir? 

Bizim en büyük sıkıntımız zaman. Zamanı kaybettiğimizde kaybımız da büyük oluyor. Dediğimiz gibi bizim belediyede kişiler ile ilgili bir sıkıntımız yok ancak, bürokratik olarak sıkıntılıyız. Bürokrasi işlerimi çok etkiliyor. Bir kentin çehresi insanı temel alarak yapılmışsa; huzur, refah ve yaşam vardır. Ama biz kendi ilçemize baktığımızda altyapı, üstyapı ve doğalgaz yok. Bunların yapılabilmesi için imar planlarının düzgün olması gerekiyor, imar planı olmadığı zaman da halk sorun yaşıyor. 

Sorunların baş kaynağı imardır. 


İlçenin değeri nasıl artar? 

Kentsel dönüşüm, Karabağlar'da 5 Nisan'da yeni hizmet binamızın açılışını yaptık. Mart sonunda duyduk ki Karabağlar'da Çevre ve Şehircilik Bakanımızın o gün Karabağlar'da temel atma töreninde olacağı duyduk. Vekilimiz Necip Kalkan'ın da desteği ile Bakanımız katıldı. Açılışı yaptıktan sonra Karabağlar sınırları içerisinde kentsel dönüşüm rezerv konut alanı kısımlarında temel atma töreni vardı. Bu çalışmalar bizi mutlu ediyor. Karabağlar değerinin altında seyrediyor. Böyle projeler ilçemizin değerini artıracaktır. Şu anda Karabağlar'da ne yapılırsa yapılsın yama üstüne yama yapılmış gibi oluyor. Alt yapı yok, imar yok, sıkıntı çok... 




Yenigün


Geri Dön