19 / 04 / 2024

İmar rantına düzenleme!

İmar rantına düzenleme!

İmar rantına düzenleme geliyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, imar mevzuatında yapılacak değişikliklere ilişkin, "Taslağı, muhtemelen önümüzdeki hafta görüşe açacağız. Herkesten gelecek görüşe de açığız" dedi.



Başbakan Yardımcısı Babacan, "Bahsettiğimiz imar rantıyla ilgili belediyelerin pay alması. Bir gecede veya bir belediye meclisinin oylamasıyla oluşan rantlar bunlar" dedi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, imar mevzuatında yapılacak değişikliklere ilişkin, "Taslağı, muhtemelen önümüzdeki hafta görüşe açacağız. Herkesten gelecek görüşe de açığız" dedi. 


BELEDİYELERLE ALAKALI 



AA Masası'na konuk olan Ali Babacan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Kamu Yönetiminde Şeffaflık Programfnın ana hedefi ve imar planındaki değişiklikler nedeniyle oluşan değer artışı nedeniyle belediyelere ne kadar pay aktarılacağının sorulması üzerine her zaman şeffaflığın ve hesap verilebildiğin ön planda tutulduğunu söyledi. Babacan, "Diyelim ki bir vatandaşımız bir daire almış 200 bin liraya, zaman içinde o daire 400 bin lira olmuş. Bununla ilgili hiçbir yeni ııyguı lama yok, hiçbir vergi yok. Yani Türkiye'deki gayrimenkullerin kendi doğal piyasa şartları içerisindeki değerlenmesinden ve burada oluşan ranta herhangi bir vergi getirmiyoruz. 

Bunu özellikle vurgulamakta fayda var. Burada bahsettiğimiz imar rantı ile ilgili belediyelerin pay almasr, sadece bir gecede, bir anda ya da bir belediye meclisinin oylamasıyla oluşan rantlar bunlar" dedi. 

Babacan ayrıca Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kesintileriyle ilgili vatandaşların lehine bir düzenleme yapılacağını ve bunun 1 hafta 10 gün içinde açıklanacağını kaydetti. 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ile editörlerin sorularını cevapladı. 


Yeni Akit


Geri Dön