23 / 04 / 2024

İmara açılan Mamak Çöplüğü TBMM gündeminde!

İmara açılan Mamak Çöplüğü TBMM gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Mamak Belediyesi'nin yeşil alan olacağını duyurmasına rağmen EGO otobüslerinin park alanı haline getirilmesi kararı alınan ve imara açılan eski Mamak Çöplüğü'nü TBMM gündemine taşıdı.



CHP  Ankara  Milletvekili Necati Yılmaz, Mamak Belediyesi'nin yeşil alan olacağını duyurmasına rağmen EGO otobüslerinin park alanı haline getirilmesi kararı alınan ve imara açılan eski Mamak Çöplüğü'nü TBMM gündemine taşıdı. Söz konusu alanla ilgili kararın gerekçesini soran Yılmaz, "Bölgedeki yeşil alan oranı OECD ülkelerinin 1/7'si civarındayken, o bölgenin park alanı olmaktan çıkarılmasının bahsi geçen alanın etrafındaki mahallelerin siyasi eğilimleri ve demografik yapısı ile bir ilgisi var mıdır?" diye sordu. 


Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Ankara'da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 18.76 metrekare iken, Mamak'ta bu oranın 7.97 metrekare düzeyinde bulunduğunu belirtti. Yılmaz, eski çöp dökme alanının alınan karara rağmen yeşil alan yerine ticari alan olarak kullanıma açılmasının Anayasa'nın "herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir" ilkesine aykırı olduğunu vurguladı. 


Yılmaz "Halka her seçimde ilgili bölge için 'yeşillendirilip kamu yararına açılacak ve toplum için kullanılacak' çerçevesinde tablo çizen mevcut belediye yönetimi, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğine girerek halkın yararına kullanılması gereken alanı rantın kullanımına açmayı hedeflemiştir" dedi. 

Yılmaz, "Mamak Belediyesi, alınan kararlara ve yapılan uyarılara rağmen, bahsi geçen bölgede farklı bir yapılaşmaya gitmesiyle yasaları çiğnemiş ve halkı kandırmış olmuyor mu?" sorusunu yöneltti. 


Habertürk Ankara 


Geri Dön