24 / 04 / 2024

İmarsız arsa kredisi nedir?

İmarsız arsa kredisi nedir?

Bankaların, tüketicilere sunduğu kredi olanakları arasında arsa kredisi de bulunuyor. Bazı bankalar, imarsız arsaya kredi vermiyor. Peki imarsız arsa kredisi nedir? İmarsız arsa kredisi nasıl kullanılır?



İmarsız arsa kredisi nedir?

Bankaların, tüketicilere sunduğu kredi olanakları arasında arsa kredisi de bulunuyor. Arsa sahibi olmak isteyen ancak, elinde yeterli nakit parası bulunmayan kimseler bankaların arsa kredilerinden faydalanabiliyor.


Ancak, bazı bankaların arsa kredisi hususunda birincil şartı arsanın "imarlı" olması olarak karşımıza çıkıyor. İmarı bulunmayan arsalar için bu kredi verilmiyor. 


Buna karşın, imarsız arsaya kredi veren bankalar da mevcut. Peki imarsız arsa kredisi nedir? İmarsız arsa kredisi nasıl alınır?


İmarsız arsa kredisi..

İmarsız arsa kredisi veren bankalar arasında Şekerbank da bulunuyor. Şekerbank'ın imarsız arsaya kredi verme şartları şu şekilde sıralanıyor: (Not- Bu koşullar bankaların insiyatifinde olup, değişebilir. Bu nedenle güncel bilgiler için banka ile iletişime geçilebilir.)


Şekerbank

Gerçek kişilerin, ticari nitelikte olmayan “arsa” alımlarının finansmanına yönelik olarak kullandırılır.

TL olarak kullandırılır.

Maksimum vade 120 aydır.

Teminat olarak kredilendirilen arsa imarlı ise ipotek alınabilir, satın alınan arsanın imarlı olmaması halinde teminata başka bir gayrimenkulün (imarlı arsa, konut, işyeri) ipoteği alınabilir.

Teminata alınan gayrimenkulün ekspertiz değerinin, % 45’ine kadar kredi kullandırılır.


Krediye uygun arsa ne demek?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön