08 / 05 / 2024

İMES OSB projeleri tamamlandığında 214 adet fabrika üretim yapacak!

İMES OSB projeleri tamamlandığında 214 adet fabrika üretim yapacak!

Dilovası Mevkii'nin Sanayi Bakanlığı tarafından Organize Sanayi Bölgesi ilan edilmesinin ardından 3 bin dönüm alana kurulan İMES Organize Sanayi Bölgesi, iş yerleriyle birlikte bölgeye tam teşekküllü hizmet sunuyor...



Dilovası Mevkii'nin Sanayi Bakanlığı tarafından Organize Sanayi Bölgesi ilan edilmesinin ardından 3 bin dönüm alana kurulan İMES Organize Sanayi Bölgesi, iş yerleriyle birlikte bölgeye tam teşekküllü hizmet sunuyor. 


CUMHURİYETİN ilk yıllarında, ülkemizde büyük ölçekli sanayi adına çok az tesis bulunuyordu. Ülkemiz 1960 yıllarından sonra planlı kalkınma dönemine geçince Sanayi Bakanlığı, vasıtasıyla KOBİ'leri destekleme kararı aldı. Bu desteklerden en önemlisi de sanayi sitelerine kredi verilmesi şeklinde olduğunu belirten İMES Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz, çalışmalarla ilgili önemli bilgiler verdi. 


KABINA SIĞMADI, ÇALIŞMA BAŞLADI 



1976 yılında inşaatına başlayarak, 1986 yılında da siteyi tamamlayıp hizmete açtıklarını hatırlatan Erboz, "İMES Sanayi Sitesinde 843 adet işyeri bulunmaktadır" dedi. Erboz, "Dilovası mevkiinde bulunan 10.000 dönüm büyüklükteki alan, Sanayi Bakanlığı tarafından OSB alanı olarak önerilmiştir. 



Bakanlık tarafından teşkil edilen yer seçim heyeti çalışmalarını tamamlayarak öneri alan olarak belirlenen 10.000 dönüm OSB olarak ilan etmiş, bu bölgeden 3.000 dönüm büyüklüğe sahip bir alanı da İMES OSB'ye tahsis etmiştir" dedi. 


MAKİNE İHTİSAS OSB YOLDA 



Bölgedeki firmaların ticari nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak için 24 adet işyeri inşa ettiklerini kaydeden Erboz, "Bölgemizdeki fabrikaların tedarikçileri ve yan sanayicilerinin işyeri ihtiyaçları içinde 84 adet işyerinden meydana gelen bölge içerisinde inşaatları tamamlanan küçük sanayi sitesi bölgemiz tedarikçilerinin hizmetine sunulmuştur. İMES OSB projeleri tamamlandığında 214 adet fabrikalarının üretim yapacağı Makine İhtisas OSB olacaktır. Halen 130 adet parsel tahsisi yapılmış olup, 35 adet fabrika üretim aşamasına geçmiştir" diye konuştu. 



Akşam Ek 





Geri Dön