25 / 04 / 2024

İMES Sanayi Sitesi'nde 78 fabrika inşaat aşamasında!

İMES Sanayi Sitesi'nde 78 fabrika inşaat aşamasında!

İstanbul Dudullu'da bulunan İMES Sanayi Sitesi'nin büyüyen sanayicilere yetmemesinden ortaya çıkan ihtiyaçla projeye dönüşen İMES Organize Sanayi Bölgesi (İMES OSB); 103'ü faal, 78'i inşaat aşamasında ve 34'ü de proje aşamasındaki fabrikayı bünyesinde barındırıyor.



Çevresinde gecekondu türü yapılaşma olmaması için 84 tane işyerinden meydana gelen bir küçük sanayi sitesi meydana getirilen alanda İMES OSB'de bulunan fabrikaların yan tedarikçileri çalışmalarını sürdürüyor. Makine ihtisas organize sanayi bölgesi olduğu için OSB ağırlıkla makine. otomotiv ve beyaz eşya yan sanayinin yanı sıra demirçelik konstürüksiyon sektörlerine hitap ediyor. Bu yıl ileriye dönük idari binasının temelini atmayı planlayan bölgenin. ayrıca bankalar bölgesi, eğitim merkezi ve cami inşaatlarının temellerini atacağı bir yatırım planı bulunuyor. 


KOBİ'lere kurumsal kimlik kazandırıyoruz 


OSB'lerin en önemli faydasının, kısa sürede KOBİ'lere kurumsal kimlik kazandırarak büyümelerini sağlamak olduğunun bilincinde olan bir OSB'yiz. KOBİ'lerimizin kendilerini disipline ederek ilerlemelerini ve büyümelerini sağlıyoruz. Bu sebeple bölgemizi, sanayicilere yük olmasın diye parselleri tek tek tesviye ederek, hizmet verdik. Bölgenin coğrafi zorluğu ve fabrikaların eğimleri sebebiyle bölgemizin güneyinde ve kuzeyinde olmak üzere iki farklı arıtma tesisimiz bulunuyor. Bütün fabrikaların periyodik şekilde çevreye karşı duyarlılığını kontrol ediyoruz ve onları önce biz uyarıyoruz. Çalışan fabrikaların da atık sularını lithyum denilen yeni bir teknoloji ile kontrol ediyoruz. Eğer standartların üzerinde bir atık saldılarsa kontrol panomuzda görebiliyoruz. Sistemimizden, hangi fabrikanın, hangi deşarj noktasına, hangi standartların üzerinde, ne madde döktüğünü, ne debide döktüğünü ve ne yoğunlukta atık döktüğünü kontrol edebiliyoruz. 


Çevre odaklı üretime önem veriyoruz. Bunun dışında bütün altyapı yatırımlarımız da yerin altında inşaa ettiğimiz galeri şeklindeki yapıdan geçiyor. Sosyal tesislerimiz. muhabsebe büroları, bankalar, hırdavatçılarla komplike bir OSB'yiz. Bazı yollarımızın eğimi yüzde 6'ya kadar çıkabildiği için bölge içindeki bazı yollarda alttan ısıtmayla kışın don, kar ve buz engellerini ortadan kaldırıyoruz. 


OSB'lerin karşılaştığı en önemli sorun ulaşım 


İMES OSB ve çevredeki diğer OSB'lerin karşılaştığı en önemli sorun ulaşım noktasında. Dilovası ulaşım akslarına ulaşmakta sorun yaşıyoruz. Bölgede kayda değer derecede lojistik trafik akışı sağlanıyor. Bütün bölgeler aynı güzergahı kullandığı için de üç yıl sonra bu yolun tamamen tıkanacağı kanatindeyiz. Alternatif güzergahlar yapılarak, yoğun trafiğin dağıtılması gerekiyor. 


300 hektar alana kurulan İMES OSB, büyüme imkanı olmadığı için ve İMES OSB'de karşılaştığı yoğun talep üzerine Yalova Çiftlikköy ilçesi sınırlarında 5 bin dönüm alanda yeni bir OSB kurma çalışmalarını başlattık ve en kısa zamanda bu çalışmaları bitirmek üzereyiz. Şu anda kurduğumuz dernek vasıtasıyla 235 tane sanayicinin 2.1 milyon metrekare alan talebini ve ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. 


Yeni açılan Osman Gazi Köprüsü ile Yalova tarafına gidip gelmek artık o kadar meşakatli olmayacağı için önemli bir yatırım olacağını düşünüyoruz. 




Dünya Sektörel Ek


Geri Dön